IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover представи нов Defender за приключения извън пътя

Вариантът 130 Outbound се предлага и с мощен двигател V8 (ВИДЕО)

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR), който наскоро официално обяви Defender като отделна марка, представи новия Defender 130 Outbound от моделната 2024 г. Компанията майка също така официално променя името си на JLR, а марките Jaguar, Range Rover, Defender и Discovery се разделиха.

 

2024-Land-Rover-Defender-1

 

Гамата на Land Rover Defender за 2024 г. нарасна с представянето на новия вариант Defender 130 Outbound, както и с наличността на Defender 130 с мощен V8 двигател.

Defender 130 Outbound се предлага изключително в конфигурация с 5 места и е проектиран с акцент върху приключения извън пътя. Забележителните характеристики на 130 Outbound включват до 2516 л почти плоско задно товарно пространство, както и здрави гумени стелки в кабината, които могат да се използват като „амортисьор“, когато тежки предмети се товарят в SUV.

 

2024-Land-Rover-Defender-6

 

Автомобилният производител също така добавя множество фиксирани точки за закрепване на товара в багажното отделение и използва нова мрежа за товар за закрепване на различни предмети. Клиентите ще могат да избират за интериора да е изцяло от кожа Windsor, или с издръжлив плат Resist.

Що се отнася до екстериора, в допълнение към обичайните опции в новия вариант е добавен дизайнерския пакет Shadow Atlas Matt покритие за броните и решетката, както и за страничните отвори. Land Rover също е монтирал 20-инчови алуминиеви джанти с покритие Gloss Black и предлага 22-инчови джанти Shadow Atlas Matt като опция.

 

2024-Land-Rover-Defender-3

 

Самият корпус на Defender 130 Outbound може да бъде боядисан в бяло Fuji, черно Santorini, сиво Carpathian или сиво Eiger.

Land Rover също обнови Defender 2024, като добави 5,0-литров V8 двигател с компресор към версията Defender 130. Този двигател развива 493 к.с. и 610 Нм максимален въртящ, като допълва избора, който преди включваше шестцилиндровите дизелови Ingenium P400 или D300. Тази нова конфигурация позволява на SUV да покаже ускорение до 100 км/ч за 5,7 секунди.

 

2024-Land-Rover-Defender-2

 

Вариантът Defender 130 V8 се предлага изключително в цветове Carpathian Grey или Santorini Black. Може да се разпознае по наличието на 4 тръби на изпускателната система, плъзгащ се панорамен покрив с контрастираща черна облицовка, матрични LED фарове, тонирани задни светлини, доста силно оцветяване и 22-инчови джанти Satin Dark Grey.

Акцентите в интериора включват електрическо регулиране в 14 посоки на отопляема и охлаждана седалка на водача, отопляем волан с велур, четиризонов климатроник и мощна аудио система Meridian.

 

 

 

 

Завършването на актуализацията е пускането на новия пакет County Exterior Pack за Defender 110, който е вдъхновен от оригиналния Defender County и се предлага с уникална графика - осветени плочи на стъпалата и привличащи вниманието 20-инчови бели лети джанти.

Каросерията може да бъде боядисана или в бяло Fuji с контрастен покрив и врата на багажника Tasman Blue, черно Santorini с контрастен покрив и врата на багажника в синьо Tasman или цвят на купето Tasman Blue с контрастиращи бял покрив и врата на багажника.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500