IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марката Land Rover изчезва след 75 години съществуване

Решението е част от новата стратегия на британския производител

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR) се отказва от името на марката Land Rover като част от своята нова стратегия „House of Brands“ („Къща на марките“), съобщи CarDealer. В изявление на компанията се казва, че ще се фокусира върху четири марки в бъдеще - Jaguar, Range Rover, Defender и Discovery, а Land Rover не се споменава.

 

Land Rover

 

Новината, че марката Land Rover изчезва, беше скрита в съобщение, което подчертава инвестиция от 15 милиарда лири в електрически модели и производство във Великобритания, допълва изданието.

Jaguar Land Rover също официално променя името си на JLR, а така холдингът иска да се отдалечи от името Land Rover. Марките Jaguar, Range Rover, Defender и Discovery се разделиха, за да уловят уникалния характер на всяка от тях. Всички те ще произвеждат автомобили, които се различават един от друг.

„Обичаме Land Rover, но марката няма толкова запаси като Range Rover, а Defender се разраства много“, каза Джери Макгавърн, главен креативен директор на JLR.

 

jaguar-land-rover

 

Името Land Rover обаче няма да изчезне напълно, като някои SUV все пак ще го получат. Освен това е известно, че Jaguar планира да намали гамата си, като ще се фокусира върху пускането на нови електрически превозни средства.

Новината за края на Land Rover идва няколко седмици, след като CarDealer съобщи, че фирмата драстично преосмисля дилърската си мрежа, като планира да намали представителствата от над 80 до по-малко от 20.

 

 

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Samo Levski ( преди 1 година )
    До Тойота: И пок си оставаш комплексар с непримитивните си изказвания хората самосмешни тойоти карали хахахаха ще ме пукнеш от смях Завистлива Мишк....а .Казах ти Поздрави от ИМПЕРАТОРА имаш RANGE ROVER и даже от DEFENDER DISCKOVERY И G KLASS Господин Тойотко Койотко хохахаха
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Тойота ( преди 1 година )
    Какъв баща на офроуда бе, какво кисело грозде....Хората забогатяха в сервизите от Британски и Немски ***.И почнаха да карат Японски кило, щото видиш ли те са направени да те карат, да работят за тебе, не ти за колата.После ми обяснявай, защо на най гадните места, войни , планини, пустини се кара само Тойота.Даже ЕВН имат 50 Хайлукса...дали не и повече....Всяка една кариера се ходи само с Тойота.Хората са карали патили и са се научили....от ОПИТ какъвто ти явно нямаш.
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Тойота ( преди 1 година )
    Samo Levski:Ати колко Дифендъра и Рейджа си имал, поддържал и карал.За немските няма да те питам.Като ти чета почерка сигурно си някой дълбок квартален софийски *** от Обеля или Люлин.Дето обирате на горубляне *** и си мислите че карате коли.Теглите кредити за 20 30 годишни ***.И ви е хубаво да ви е гадно по сервизите и да плюете по цял ден във форумите.Да ви е яд че неможеш аджеба да си подредиш мизерния живот с нещо по добро.
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Samo Levski ( преди 1 година )
    Към Тойота фен ...Не ги мисли Английските и Немските машини гледай си Rav land cruiser където всичко е крадено от този който плуеш демек Бащата на Офроуда LAND ROVER а за краля DEFENDER не говори мишо....к си ей това е българина ще си Умре от завист и си остава *** с Главно П ...По големи комплексари от тея където карат Land Cruser нема ...защо ли ....защото LAND ROVER RANGE ROVER е ИМПЕРАТОРА АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ МИШ...КИ
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Samo Levski ( преди 1 година )
    Към Господин Тойотко ...кисело е Гроздето карай си Бараката и остави ИМПЕРАТОРА да ти се смее Комплексар смешен хахаха
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Тойота ( преди 1 година )
    Незнам защо има хора още дето си го причиняват да карат такива гробници.И новите са уникални ***.От 30 години лутане VW,BMW, и тем подобни Немски и британски свръх кенвфи.От скоро си отворих очите и си успокоих Душата....с Тойота.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Тойота ( преди 1 година )
    Аз за 30 години един читав *** от тези не видях.Вечно в сервизите, вечно с проблеми, скъпи и трошливи.Незнам на какво се дължи голямата им надута слава.Като Нивите са..2 дена караш 5 дена ремонтираш.3 дефендъра съм имал нещастието да ползвам..в гората само.....за шосето е като каруца.Дискавъри е най долния *** от марката.За Рейнджа да не говорим, имам клиенти с такива.....то дрехите им вечно на серви и нафта миришат.От както съм с Тойота.....имам Хайлукс, ЛендКруизър, Рав4 и корола..
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Беше Британска сега чорбаджиите са кърита за това са трошляци.
  • #7
    3 rate up comment 10 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Сигурно много ти се иска да ги закрият, понеже не можеш да ги помиришеш тези марки, но едва ли ще стане точно така. Абе карай си 30 годишния Гоуф, и не го преживявай толкова тежко.
  • #6
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Samo Levski ( преди 1 година )
    До Коментар 1 бяха Професоре и невежа ти сигурно си фен на Магарцедеса -Тире -РЕНО ...Колкото и да пишете глупости драги "Редакторчета "...Най великата марка няма да изчесне ...за ваше съжаление