IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кражбите на коли се превърнаха в национален проблем за Канада

Правителството свиква среща на върха, за да търси изход от ситуацията

Кражбите на автомобили в Канада достигнаха такова високо ниво, че правителството на страната реши да се намеси в търсенето на решение за излизане от ситуацията, съобщава Carscoops.


крадени коли Канада


За целта властите планират да проведат национална среща на върха на 8 февруари. Нейната основна задача е да инициира стъпки за преодоляване на този проблем. Според министъра на правосъдието и главен прокурор на Канада - Ариф Вирани, една от идеите е да се търсят възможност за по-висока наказателна отговорност от престъпниците.

По официални данни през 2022 г. броят на кражбите в провинция Квебек се е увеличил с 50%, в Онтарио - с 48,3%, а в Атлантическа Канада - с 34,5%. Около 9600 превозни средства са „мистериозно изчезнали“ от района на Торонто (GTA) същата година, съобщи Канадската асоциация за финанси и лизинг (CFLA). Това е с 300% повече от 2015 г.


крадени коли Канада


Много от колите, откраднати в Канада, се озовават в Африка или Близкия изток. Почти невъзможно е те да бъдат върнати законните им собственици. В същото време тези автомобили, които остават в Канада, като правило се замесват в различни престъпления.

Миналата година собственикът на откраднато Porsche откри, че неговото 911 GT3 RS се продава в Дубай и не успя да върне колата по законен път. Откраднат GMC също се озова в ОАЕ. Местоположението му е проследено благодарение на „смарт-етикета“ Apple AirTag. Заради бавните действия на властите обаче, крадците успяват да транспортират колата до брега на Персийския залив.



Канадската полиция прави всичко възможно да спре този проблем. Органите на реда в Торонто наскоро арестува банда автокрадци, специализирали се в отмъкването на луксозни автомобили, включително Lamborghini, Maybach и Ferrari. Общата стойност на тяхната „плячка“ се изчислява на 1,6 милиона долара.


0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    То и на село не се заключваше къщата, ама дойде 2000 и всичко започна да се заключва... Като карах Клио, общо-взето не ми пукаше дали е заключено или не, защото крадец няма да я загледа дори, деца не могат да я подкарат (карбуратор, смукач, такива работи), за скитник също не става - много трябва да се сгъне да влезе в нея... Жалко, че остарях и аз вече не искам да се сгъвам като влизам в колата, та вече я нямам. Така че крадците са там, където има далавера. Като караш кола без така, пука ти...
  • #9
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Канада беше държава, в която хората не си заключваха къщите. Никога. И никой не крадеше. Прекалената толерантност, обаче, се наказва. Винаги се намира някой да се възползва от нея.
  • #8
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Enzo ( преди 2 месеца )
    До 6:Глупостите пишеш ти! Истината е, че Канада е най-голямото менте на тоя свят. Менте на САЩ, хах...
  • #7
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Ах Канада ( преди 2 месеца )
    Кой гепа старата ми лада. А сега без майтап, канадата за *** не става
  • #6
    2 rate up comment 11 rate down comment
    ДО 1 ( преди 2 месеца )
    ГЛУПОСТИ ПИШЕШ - това не ти е БГ - помията !
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    За някои е национален проблем, защото за други е национален спорт
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    бг смешки ( преди 2 месеца )
    това не ти е България ! мн се бъркаш ! но да може и наши автоджамбази да се влезнали там ....нйапоследък доста народ се изнесе от БГ по света заради " кадърното " и " умно " упраВлвение на БОКО ТИКВАТА И СИЕ ....
  • #3
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Човекът им казал къде е колата, но Ушев не е свикнал да си дава зор и колата се озовала в ОАЕ.
  • #2
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Напълниха се с пришълци,които не са свикнали да работят.Сега им изнасят колите.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    ОПГ с участието на лица по всички нива на администрацията и службите.