IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG разкри новото си пистово оръжие

GT 63 PRO 4MATIC+ има 612 коня под капака и вдига 317 км/ч

Настоящият Mercedes-AMG GT е близнак на роудстъра SL и е базиран на същата платформа. В резултат на това му липсва и известна лекота, която беше особено забележима при каране на състезателна писта по време на специални събития, организирани за собствениците на модела.


Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+,


Това накара Mercedes-AMG да представи подобрена версия на GT - традиционно наричана PRO, която е предназначена да спечели точки преди всичко при представянето си състезателната трасе.

Цялото име на модела е Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+, като той е проектиран да впечатлява с подобрена производителност, особено при по-високи скорости. С увеличение на мощността до 612 к.с., спортният автомобил обещава по-мощно ускорение и по-гъвкави реакции на командите на шофиране. Той вдига 200 км/ч от място за 10,9 секунди и развива 317 км/ч. Увеличаването на мощността е постигнато чрез модифициране на блока за управление на двигателя, благодарение на което максималният въртящ момент достига 850 Нм.


Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+


Широко разширен радиаторен пакет гарантира, че задвижването няма да прегрее дори при повишено натоварване. Допълнителни радиатори са разположени в предните калници. Горно монтираните охладители на диференциалите и раздатъчната кутия вече са част от активната аеродинамика, което подобрява цялостното представяне на автомобила на състезателната писта.

Аеродинамичните подобрения включват преработена предна броня, допълнителни въздушни дефлектори от въглеродни влакна и активен аеродинамичен профил в долната част. Тези мерки намаляват повдигането на предната ос и увеличават притискащата сила на задната ос, което трябва да доведе до по-прецизно поведение на кормилното управление.


Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+


Стандартната керамична композитна спирачна система с 420-милиметрови спирачни дискове на предната ос предлага висока стабилност и стабилност при тежки натоварвания. Леките 21-цолови лети джанти са оборудвани с гуми Michelin Pilot Sport 5, докато гуми Cup, т.е. „полу-сликове“, също се предлагат като опция.

Високотехнологични компоненти като окачване Active Ride Control с активна стабилизация на накланяне, стандартно управление на задния мост и активна аеродинамика са част от стандартното оборудване. Пълно променливото задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC+ е доказало своите качества.


Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+


Екстериорът на AMG GT 63 PRO подчертава близостта до моторния спорт с пакет от въглеродни влакна, който включва преден сплитер, декоративни лайстни в страничните прагове, дифузьор и задно крило. В интериора динамичните седалки и волан от кожа и микрофибър създават спортна атмосфера.

Със своята подобрена производителност, Mercedes-AMG GT 63 PRO е може би точно това, което истинските фенове на AMG са чакали. За разлика от хибридизирания модел "E Performance", който блести преди всичко с динамика при ускорение, той предлага чисто V8 удоволствие и повече удоволствие от шофирането благодарение на по-ниското си тегло. А който има още по-голяма нужда от мощност и спортно представяне, ще трябва да почака версията Black Series, ако такава се появи изобщо.


Още снимка на модела - вижте в галерията:


0 от 500