IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG връща V8 на CLE 63, защото никой не иска C63 с 4 цилиндъра

Купето и кабриото C-Class ще получат по-слаб, но по-емоционален двигател

Завръщането на V8 двигателя в гамата на някои модели на Mercedes е на път да стане факт. По информация на британското издание Autocar спортното подразделение на марка AMG ще постави „осмак“ с двойто турбо в предстоящите купе и кабриолет CLE 63. А основната причина за това са слабите продажби на C63 S и GLC 63, които са оборудвани с 4-цилиндров PHEV (plug-in hybrid).


Mercedes-AMG CLE 53


Както е известно, AMG замени 4,0-литровия V8 в седана и комбито C 63 и SUV-модела GLC 63 с 2,0-литров, четирицилиндров двигател и електромотор, които произвеждат огромните 680 к.с. Това обаче не се хареса на клиентите, които бяха разочаровани от бездушната задвижваща система и от допълнителното тегло.

В крайна сметка в AMG решиха да се откажат от поставянето на PHEV система в моделите с 2 врати и вместо това ще заложат на мека хибридна версия на 4,0-литровия V8 мотор с двойно турбо. Мощността в случая е по-малка - 585 к.с., но клиентът печели много по-емоционално шофиране.

Друг фактор за решението да се тръгне по пътя на V8 е, че представеният по-рано CLE 53 с 449 к.с. разполага с 6-цилиндров турбомотор и в АMG се притесняват, че клиентите ще бъдат объркани, тъй като ще трябва да платят повече пари за модел с индекс 63, който обаче ще има по-малко цилиндри от 53, въпреки повечето мощност.

Сега големият въпрос е дали AMG ще направи „обратен завой„ със съществуващите C63 и GLC 63 и ще се върне към мощността на V8 в опит да възстанови продажбите и популярността им сред феновете на марката. CLE е базиран на същата платформа като тези два модела, така че няма да има проблем с пасването на двигателя.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 9 rate down comment
    raiders ( преди 1 месец )
    Хаха, дали са само тези проблемите и затова нямат продажби?!? Вече за 100 000лв. може да си купиш електромобил и да ускорява от 0 до 100 за 3сек., а тези амг 63 има сув за под 100 000лв. с подобни характеристики. Беше каквото беше, всеки си прави сметката.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Отиде коня у ряката. ( преди 1 месец )
    Е на това му се вика да си го нацепиш!С сега продължавайте с екологичната политика и глупости...Измамници такива!
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 1 месец )
    4.0 ве 8 *** та то един мустанг е 5.0 ве8
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Толкова ли не разбраха, че който иска такъв автомобил и мощен двигател може да си позволи да си плати и по-високата цена необходима за покриване на глобите за надвишаване на емисиите?