IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG пусна 100 златни кабриолета

Специалната версия на SL 63, наречена Golden Coast, ще струва около 250 000 евро

Mercedes-Benz представи специална версия на SL 63, наречена Golden Coast, която ще включва само 100 екземпляра, всички предназначени за пазара в Германия. Автомобилът е проектиран от Mercedes Manufaktur, подразделението за персонализиране на автомобили на производителя от Щутгарт.


Mercedes-Benz  SL 63 Golden Coast,


Кабриолетът е базиран на модела AMG SL 63 4Matic+, като е покрит със специално създадена за него боя Kalahari Gold. Частите от екстериора, които не са златисти, са черни. В оборудването на модела са включени пакетите AMG Night Package Exterior, AMG Night Package Exterior II и AMG Aerodynamic Package. Те включват черни хромирани емблеми на Mercedes, перки на решетката и ауспух.

A-крилото и предният сплитер, въздухозаборниците и изпускателните отвори, капаците на огледалата, тапицерията на праговете и задният дифузьор са лъскаво черни. Матово черните 21-цолови AMG лети джанти крият черни спирачни апарати.


Mercedes-Benz  SL 63 Golden Coast,

В интериора се залага на голям брой златни акценти. Черните кожени седалки Nappa AMG Performance в кабината получават златни шевове, такива има и на волана. Подовите стелки са кантирани с черна кожа също със златни шевове. Цветът Kalahari Gold Magno се появява върху тапицерията на седалките, а емблемата Manufaktur Golden Coast е поставена на централната конзола.

Задвижването на автомобила не е променяно. Под капака е поставен 4,0-литров V8 с две турбина, който произвежда 585 к.с. и 800 Нм. Те се изпращат към двете оси, благодарение на системата за задвижване на четирите колела 4Matic+. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди.


Mercedes-Benz  SL 63 Golden Coast,


Германският производител все още не е обявил цените на „златния“ кабриолет. В родината си стандартният AMG SL 63 4Matic+ започва от 194 654 евро, а опцията Manufaktur с двата нощни и един аеродинамичен пакет добавят още 16 000 евро.

Отделно 4000 евро струват колелата, а трябва да се добави и „премия за есклузивност“, тъй като AMG ще произведе само 100 бройки, така че тези, които се интересуват от покупката на кабриолета, ще трябва са си приготвят около 250 000 евро.


Mercedes-Benz  SL 63 Golden Coast,


0 от 500