IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG показа напълно нов спортен седан

Бъдещият модел с електрическо задвижване се тества на студ

Mercedes-AMG започна тестове на напълно нов спортен седан, за който се очаква да бъде духовен наследник на AMG GT с 4 врати. Това ще бъде и първият модел, базиран на първата специална платформа за електрически превозни средства Electric Architecture (EA), която е собствена разработка на AMG.


Mercedes-AMG


Компанията публикува първи снимки на модела, но информацията за него все още е оскъдна. Според Mercedes-AMG, задвижването ще става с електрически двигатели с аксиален поток, способни да предложат безпрецедентна комбинация от производителност, ефективност, размер и тегло. Основна роля в него ще играе нова нова високоволтова батерия с напълно иновативна химия.

Що се отнася до стила на електрическата кола Mercedes-AMG, засега има само две снимки на прототипа, тестван в северните райони на Швеция. Там седанът се подлага на интензивни изпитания, които ще продължат в други държави, предлагащи различни климатични условия. Целта е да те тестват производителността и надеждността на новия модел.


Mercedes-AMG


От снимките става ясно, че това е класически седан с форми на купе, като някои елементи вероятно са взети от AMG Vision Concept. Този прототип, представен през 2022 г. има рекорден коефициент на аеродинамично съпротивление Cx - 0,17, като е базиран на същата платформа на AMG.

В съобщението Mercedes не се дават подробности за мощността на задвижването или кога ще дебютира производствената версия на новия електрически седан. Тъй като тестовете са в начална фаза, това най-вероятно ще се случи догодина.


0 от 500