IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ликвидира предсрочно бензиновите Boxster и Cayman

Германската марка потвърди, че оставя двата модела без ДВГ още догодина

Германският производител Porsche ускорява прехода си към електрификация, което ще доведе до края на производството на някои модели с двигатели с вътрешно горене. Това обяви шефът на производството на компанията Албрехт Раймолд в интервю за Automobilwoche.


Porsche


Реймолд отбеляза, че версията с двигател с вътрешно горене на Macan за пазарите извън Европа ще приключи не по-късно от 2026 г. Това е по-рано от предвиденото, но платформата, на която е изграден спортният SUV, вече е достигнала края на своя жизнен цикъл.

След спирането на производството компанията ще се съсредоточи върху електрическите версии на Macan, за да напредне в своята програма за разработка и производство на електрически превозни средства, въпреки забавянето на пазара на тези автомобили.

Освен това производството на Boxster и Cayman с двигател с вътрешно горене, известни като серия 718, ще приключи през следващата година. Компанията от Щутгарт вече се фокусира върху пускането на електрически версии на тези модели до 2025 г. Производството на бензиновите версии на моделите 718 и Macan за европейските пазари вече е спряно.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Взимайте докато има нормални коли, после ще ги продавате двойно и тройно а електрическите Тайкани има видеа в тубата как ти ги пробутват да се вредиш в списъка за истински поршета.
  • #4
    3 rate up comment 11 rate down comment
    q ( преди 2 месеца )
    Чиче Гоше е тарикат. Ще си стиска бензинката. Но резервните части и цената на горивото, както и първоначалната покупка на дъртия дарак според него, ще са без пари. Електрификацията е неизбежна. Колко време ще и трябва е друг въпрос.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Дидо ( преди 2 месеца )
    Цените на бензиновите Поршета ще експлодира. Ще настане "хавански синдром" навсякъде - всеки ще си стиска бензинката докато може. Всичко това ще е игра на нерви с производителя, който надявам се по някое време ще клекне.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    .. да, предвид, че Тайкана не върви като продажби, е доста странно решение за "евтините" Поршета.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Има време да размислят.