IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW отнема служебните Porsche-та на мениджърите си

Решението ще засегне над 200 служители и ще спести милиони на компанията

Германският производител VW Group намалява разходите, като премахва безплатните автомобили Porsche за около 200 мениджъри в компанията. Решението беше посрещнато с протести от страна на засегнатите служители, които ще бъдат принудени да сменят служебните си коли с модели на Audi.


Porsche


Отнемането на колите обаче разкри още един сериозен проблем в компанията. Автомобилите са били върнати в ужасно състояние, като възстановяването им ще струва страшно пари. В същото време това показва крещящо неуважение към собствеността на компанията на фона на програма за спестяване на милиарди.

Говорител на VW потвърди новината пред германския вестник Bild, като каза: „Поради оптимизиране на разходите вече не е възможно да се поръча служебна кола Porsche." Съобщава се, че решението ще засегне повече от 200 старши служители на групата Volkswagen във Волфсбург, което потенциално ще спести на марката милиони евро годишно.

Въпреки това топ-мениджърите и членовете на борда на Porsche все още имат привилегията да шофират служебни автомобили на марката от Щутгарт. А обяснението е, че тези хора играят решаваща роля в оформянето на бъдещето на Porsche и трябва да изпитат продуктите му от първа ръка.


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    propov ( преди 1 ден )
    Българина пак си гледа само от неговата ниска камбанария. В цивилизования свят големите разходи на премиум кола са за потдръжка. Данък, застраховка, комсумативи, ремонти. В България ревете, ама тия неща са в пъти по евтини, а за правилна потдръжка като цяло и смяна на консумативи навреме - никой не му се занимава.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 ден )
    Егати, и концерна VW не може да си позволи да поддържа Порше-та!!!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    До 1 дупката се е превърнала в дълбока пропаст и тези 6 млн. са кафена лъжица в цистерна. Колкото сипаното с нея ще се усети,толкова и в тази бездънна яма ще се усети.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    И какво? Сега ще продава поршета вотра ръка, за да "запълни дупките". Ще им вземе по 60-70 000 евро евро. 100 боя - 6-7 млн. евро! Това ще запълни дупктата :)