IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пусна часовник с V16 мотор за 340 000 долара

Устройството имат 557 компонента и излиза в тираж от 150 бройки (ВИДЕО)

Новото Bugatti Tourbillon звучи като часовник, твърди френският производител на хиперколи, който през 2020 г. си партнира с компанията Jacob & Co за създаване на часовника Bugatti Chiron Tourbillon. Тогава производството беше ограничено до 250 бройки, като всяка включваше мини W16 двигател и струваше 280 000 долара.


Bugatti Tourbillon часовник


Сега Jacob & Co представя новия Bugatti Tourbillon, който „преосмисля постиженията, сложността и външния вид на най-новия хипер спортен автомобил на Bugatti.“ Устройството разполага с черен титаниев корпус, както и със сапфирен блок на двигателя с 16 титанови бутала.

„Черешката на тортата“ в хронографа обаче е 20-секундна анимирана поредица, която показва двигателя в действие. Това е вълнуващо произведение на изкуството, което изглежда изключително специално в ерата на скучните смарт часовници.



Самият часовник има 557 компонента, както и 30-секунден летящ турбийон. Към тях се присъединява двоен резерв за мощност, корона, която имитира копчетата за управление на автомобила, и допълнителни циферблати, които са проектирани да отразяват таблото и оборотомера на хиперколата.

От Jacob & Co твърдят, че десет дизайнерски елемента са взаимствани директно от колата. Освен споменатите по-горе, компанията отбеляза, че „формата на кутията е същата като на колата на Bugatti, с предната решетка, оградена от два странични входа на радиатора. Страните на корпуса показват два големи сапфирени отвора, оформени и тонирани като страничните прозорци на автомобила.“


Bugatti Tourbillon часовник


Разработката на часовника е отнела цели 18 месеца, като в нея участват и специалисти от дизайнерското студио на Bugatti. Производството ще бъде ограничено до 150 бройки, като всяка от тях ще струва 340 000 долара.


0 от 500