IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Ferrari ще се предлага на стряскаща цена

Италианският производител планира да реализира сериозна печалба

Първата електрическа кола на Ferrari ще струва най-малко 500 000 евро, съобщава агенция Reuters, като се позовава на свой източник в компанията. Това съобщение идва, докато италианската марка се готви да отвори завод, който ще сглобява този модел и е в състояние да увеличи производството на Ferrari с една трета.


Ferrari


Компанията от Маранело, известна с ревящите си бензинови двигатели, обяви, че ще пусне електрически автомобил в края на следващата година. Целевата цена демонстрира увереността на производителя, че свръхбогатите клиенти са готови да преминат към електрически автомобили, дори когато основните конкуренти намаляват цените на електромобилите на фона на намаляващото търсене.

Цената не включва допълнителни функции и персонализация, които обикновено добавят 15-20%, като е доста над средната продажна цена от около 350 000 евро за Ferrari през първото тримесечие на тази година.

„Търсенето на Ferrari нараства и компанията има възможност да отговори на част от него, без да прави компромис с ексклузивността“, каза Фабио Калдато, портфолио мениджър в компанията AcomeA SGR, който притежава акции на Ferrari.

Новият завод в Маранело ще предостави на Ferrari допълнителна линия за сглобяване на автомобили, произвеждаща бензинови, хибридни и нови електрически превозни средства, както и компоненти за хибридни и електрически превозни средства. Пълната работа на завода ще започне след три до четири месеца.

Второто електрическо превозно средство на италианската марка също е в процес на разработка, но то все още е на много ранен етап. И засега във Ferrari не искат да увеличават общото производство до 20 000 автомобила годишно, поне в краткосрочен план.

В същото време съперникът Lamborghini планира да започне да продава първата си електрическа кола през 2028 г. Изпълнителният й директор Стефан Винкелман каза пред Reuters, че е по-важно да имаш правилния продукт, отколкото да си първи.


0 от 500