IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите с най-мощни спирачки в света

Тези автомобили са адски мощни и бързи, така че трябва да могат да спират ефективно при всякакви условия

В света на високите скорости и спортните автомобили спирачната система е не по-малко важна от мощността на двигателя или аеродинамиката. Колкото по-мощен е автомобилът, толкова по-мощни трябва да са неговите спирачки. И все пак кои са колите с ДВГ, които са оборудвани с най-големите и ефективни спирачни системи в света.

Тези превозни средства демонстрират колко важна е мощната спирачна система за безопасността и контрола на високоскоростните превозни средства. Големите карбоново-керамични дискове и многобуталните апарати са станали стандарт за суперавтомобилите и хиперавтомобилите, осигурявайки надеждно и ефективно спиране при всякакви условия.


Колите с най-мощни спирачки в света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    2-ри,нищо не си отговорил! Питах как се казва единицата за измерване мощността на спирачките? Знаем как се казва единицата за време,за скорост, за странично ускорение, но как се казва за мощността на спирачките!?!? Това питам! Не как се изчислява, макар , че в "статията" никъде няма информация за какво време тези коли спират от 1000 до 0? Има за колко ускоряват , диаметър на спирачкия диск, мощност , но не и време за колко спират! Как да изчисля , коя кола е с най-мощни спирачки?
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    До 1 спокойно тук и на мен трият коментари
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 3 седмици )
    Дрън дрън от двете дето си посочил едното е вярно че мощността във ватове е равна на джаул за секунда. Но от тази формула не следва другите ти бръщолевения.Никъде в нея не е включена масата. На базата на какво правиш второто заключение.Мощността е колко бързо се превръща единица енергия в друг вид общо взето е на базата на енергията необходима за загряването на един кг вода с един градус естествено зависи дали водата е дестилирана и тн.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Не съм Пешо ( преди 3 седмици )
    Но пък веднага мога да ти отговоря. Всеки който знае законите на Нютон ще ти отговори. Мощност е енергия разделена на време. Поне това запомнил ли си го от училище? За ускорението на единица маса до 100 км е необходимо точно изчислено количество енергия. Тоест като измериш времето, за намаляване на скоростта, можеш да изчислиш мощността на спиране. Най-лесно и точно това става на Дино стенд , ако гониш прецизност и си професионалист.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Петре, защо ми изтри коментара?!?! Попитах , каква е единицата за измерване на мощността на спирачките? На каква база се определят,кои са най-мощните спирачки?