IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari спира да предлага вградена навигация в колите си

Италианците смятат, че телефон с Apple или Android е напълно достатъчен

Дълго време наличието на навигационна система в автомобила се смяташе за лукс. Тези системи станаха по-често срещани и се появиха дори в най-достъпните модели. С навлизането на Apple CarPlay и Android Auto обаче вградените навигационни системи станаха почти ненужни.


навигация


Затова и Ferrari обяви, че се отказва от вградената навигация в колите си, започвайки с най-новите си модели Purosangue и 12Cilindri. Системата няма да се предлага дори като опция срещу допълнително заплащане, разкри ръководителят на продуктовия маркетинг на Ferrari - Емануеле Карандо.

„Направихме това, защото вярваме, че телефонът и отличното дублиране на телефона е най-удобната и актуализирана система - обясни Карандо. - Нашите автомобили не се използват всеки ден и ние не искаме клиентите ни да се обучават отново как да използват система всеки път, когато карат Ferrari. Те имат телефон, имат Apple и Google Maps или каквото и да било. Така че това са най-полезните неща, които могат да използват във всяка кола„.

Потенциален недостатък на автомобил без вградена навигация, дори през 2024 г., е, че ако се окажете в район без клетъчна услуга, няма да можете да заредите правилно карти чрез Apple CarPlay или Android Auto. Във Ferrari обаче явно нямат подобри притеснения.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Щото до преди 25 години сте ходили навсякъде с гугъл мапс. Много безползен народ се навъди. Евала на Ферари. Бугати също правят нещо подобно, като там дори нямат дисплей за мултимедия, защото след 10 години вече изглежда безнадеждно стара. Да не говорим след 20-30-40 години и нагоре.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 3 месеца )
    Гугъл мапс му бе да се ползва и без да има обхват, просто предварително трябва да си свалите нужната карта за областа на паметта на устройството.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    2Loop ( преди 3 месеца )
    И кой ще е виновен ако клиентът загуби онлайн свързаност за Гугъл/Епъл Мапс и също така няма офлайн навигация или поне да си зареди в Мапс-а картата предварително?Ферари ли ще са виновни? Или ще има Кой ми *** в гащите? :-)И без това тези вградени навигации в колите почти винаги са много стари или много неудобни за ъпдейт и т.н. Т.е. на практика ненужни и излишни. Правилно е да ги разкарат. Особено ако направят добре системата за връзка с телефона.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Dobromir Dimitrov ( преди 3 месеца )
    Клиентите не карат колите си всички ден. За какво тогава си купуваш Ферари ако не за да му се радваш и караш. Тия са ***.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Байо ( преди 3 месеца )
    Абе то ,ако се стигне до там да няма мобилни връзки ,по всяка вероятност и сателити няма да има вече. Да не говорим за бензин...
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Време беше, особено във Ферари, които са коли за десетилетия, да не кажа столетия. Колко комично ще изглежда навигация от 2024 през 2060-та, да кажем? Не че тогава ще има и Аппле Карплей...
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Отдавна трябва да спрат с тази глупост всички производители. Като си помисля че ми искаха преди няколко години 3000лв за ***..ум.на вградена навигация - 100 пъти по-зле от гугъл мапс/ waze и ми става лошо.
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Майтап ( преди 3 месеца )
    Умно и логично!Вградената навигация е глупост, но бройлерите сега ще се разкудкудякят,че без нея няма как да се приберат в глокника, нищо,че нито сега, нито някога ще карат Ферари!