IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не трябва да вярвате сляпо на на GPS

Дори навигацията ви каже „минете оттук“, винаги имайте едно наум

Лятото е времето на пътуванията, при които много хора искат да посетят нови места и за изследване нови маршрути. Винаги обаче трябва да се проявява здрав разум, за да не се стигне до инциденти или дори до нещо по-лошо.


Alpina B3 Touring инцидент


В този случай виждаме как чисто нова Alpina B3 Touring (спортна версия на комбито BMW 3-Series) се е заклещила между скална стена и дървен парапет, като колата е заобиколена от туристи. Автомобилът е взет под наем, а мястото на инцидента е край езерото Вофтанг, близо до Залцбург (Австрия).

За волана на колата е 77-годишен германски турист, който се е доверил на GPS-навигацията и е следвал нейните инструкции, без да обръща внимание на знаците край пътя и на предупрежденията на хората. Здравият разум изключва заможността спортна кола да закъса на тясна планинска пътека, но в случая става това.


Alpina B3 Touring инцидент


Шофьорът на няколко пъти е бил предупреден от туристи, че на пътеката не се допускат превозни средства. Той обаче се е направил на глух, докато в крайна сметка колата не се оказва заседнала. И се налага намесата на пожарната служба на близкото градче Санкт Гилгенн, което е разположено на брега на езерото.

По автомобила има щети, като леко повредена е лявата част. Там се виждат сериозни драскотини както на шофьорската врата, така и на задния надвес. За щастие хората са успели да излязат от колата, а направените от полицията тестове за алкохол на водача са отрицателни. Така че причината е само една – човешка глупост.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    1-ви, още 10 пъти да я пуснат пак ще е неграмотно написана!:))) И едната , и другата са пълни с правописни грешки!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 8 месеца )
    Една реална случка доказваща съвета от статията. Преди 3-4 г минавам през Пазарджик и навигацията ме прекарва през *** махала за по на пряко. Карам си аз обаче в един момент насред "улицата" се оказва къща при това солидна тухлена и напред няма как да се мине :D Ама тук не навигацията е виновна а пазарджишката община която не и пука кой къде строи в *** гета!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Разликата е, че първата статия е от Антони, а тази е от Петърчо, който пак не е разбрал нещо.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    До първия. Отговорът на въпросите ти се крие в последното изречение от статията!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    повторението е майка ( преди 8 месеца )
    Защо трябва да качваме едни и същи статии?https://automedia.investor.bg/a/2-***/52429-vizhte-kakvo-stava-ako-slyapo-sledvate-gps