IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият електромобил на Hyundai за Европа ще се казва Inster

Корейците показаха как ще изглежда субкомпактният SUV с пробег от 355 км

Корейският производител Hyundai публикува изображетия и разкри името на своя нов електрически автомобил от A-сегмент за Европа. Малкият SUV ще се казва Inster и обещава пробег до 355 км с една зареждане.


Hyundai Inster


Първите официални тийзърни изображения ни показват няколко, но много интересни детайла. Световната премиера на модела вече е планирана за международното изложение за мобилност в Пусан в края на този месец. 

Цялото превозно средство все още не е разпознато, но е ясно, че зад него стои моделът, продаван преди това като „Casper" в Южна Корея. Затова и на вътрешния пазар електромобилът ще се продава като Casper Electric.


Hyundai Inster


Според компанията-производител новият малък електромобил има за цел да „постави нови стандарти по отношение на пробег, технологии и функции за безопасност, предефинирайки какво могат да очакват купувачите от автомобил в този клас".

Снимките показват здрав, но много компактен SUV профил с типичните LED дневни светлини, мигачи и задни светлини с пикселна графика. 


Hyundai Inster


В момента все още няма официална информация за интериора, но снимките на прототипа показват ново арматурно табло с дисплея на инструменталния клъстер, стърчащ от камуфлажа, докато централният монитор на инфоразвлекателната система изглежда малко по-голям. Въпреки това изглежда, че и двата екрана са останали доста ясни поради разходни причини.

Корейският електрически автомобил (най-малкият акумулаторен автомобил на Hyundai) ще предизвика съперници от калибъра на Fiat 500 Electric, новия Citroën e-C3 и Mini Cooper SE, както и Renault 5 E-Tech Electric. Според информациите той ще струва около 20 000 евро, което го превръща в сериозен претендент в сегмента.


Hyundai Inster


0 от 500