IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai готви „убиец на Dacia Spring“

Корейците ще предложат малък и евтин електрически SUV

Корейският производител Hyundai планира да пусне нова бюджетна електрическа кола, която ще се конкурира с Dacia Spring, като тя ще се появи преди края на 2024 г. Компактният SUV засега носи кодовото име AX EV, но серийната версия ще се казва Hyundai Inster. С пробег от над 300 км тя обещава да революционизира пазара на достъпни електрически превозни средства.


Hyundai


Hyundai развива агресивно гамата си електрически превозни средства и Inster ще бъде важно допълнение към моделите IONIQ и Kona Electric. Новият електрически автомобил ще бъде изграден на базата на Hyundai Casper, който се предлага на развиващите се пазари.

Очаква се Inster да бъде представен през декември 2024 г., но точното му име ще стане известно на 29 юни. Компактният SUV, който е дълъг под четири метра, ще се състезава в A-SUV сегмента, където цената играе ключова роля. Прототипи на модела вече са забелязани в Европа, което потвърждава плановете на Hyundai за навлизане на този пазар.

Новият електрически автомобил ще се предлага с два варианта на двигателя, и двата с предно задвижване. Батерия с капацитет от 40 до 50 kWh ще осигури максимална автономност до 360 км по цикъла WLTP. В базовата версия запасът от мощност ще бъде по-близо до 300 км. Hyundai Inster ще има начална цена от малко над 20 000 евро, което го прави най-достъпната електрическа кола в гамата на Hyundai.


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 2 месеца )
    Явно ти си скъсал с реалността защото ще е електромобил с 300 км пробег та там цените са други иначе и сега има I10 от 17К евро и по-големия Сандеро на газ от 13К евро
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    3 и 4 - аз прекрасно знам какъв е размера на Спринг, Корса и т.н - прсото е фрапиращо да ми се обяснява, как някаква си буквано лагерна количка, която освен за пазар / градско не става за нищо друго ще и търсят 20к Евро.. и това е бясна далавера и било нормално. Абсолютно са скъсали с реалността.. и уви не са единствените.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 2 месеца )
    Това е по-малко от Корса както и Спринг
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Колега, явно не си видял колко струва една корса, тези пари са си оферта
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    20к Евро за градска кола??
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ако беше само дясната половина от този стоп щеше да е къде по-добре