IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai върна „идеалното такси“ в гамата си

Бизнес-седанът Sonata Taxi вече е с 20% по-евтин, защото се прави в Китай

Корейският производител Hyundai започна продажбата на „идеалния бизнес седан за таксита“. Това е моделът Sonata Taxi, за когото компанията вече приема поръчки в Южна Корея.


Hyundai Sonata Taxi


Любопитното е, че през миналото лято Hyundai обяви, че Sonata Taxi е спряна от производство и няма да получи наследник. Сега обаче концернът е променил решението си и започва да предлага опростения седан на вътрешния пазар. Бизнес-седанът е с 3 см по-дълъг от оригиналния модел и разполага с устойчива на износване тапицерия на седалките, по-издръжливи гуми и много консервативна технология.

Възраждането на модела беше постигнато и с помощта на китайското подразделение Beijing-Hyundai. Новата Sonata Taxi ще се сглобява в Китай и след това ще се транспортира в Южна Корея, като това ще позволи намаляване на цената на седана с около 20%.


Hyundai Sonata Taxi


В основата на седана китайският Hyundai Sonata, но под капака има атмосферен 2.0-литров двигател, който е адаптиран за втечнен газ (пропан) и произвежда 146 конски сили. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична. Таксито разполага и със специален дисплей на покрива и адаптивно осветление на зоната около колата. Оборудването е много богато, като стандартно седанът има 9 въздушни възглавници.

Цените на Hyundai Sonata Taxi започват от 16 300 долара, като това вбеси клиентите на стандартния модел, който стартира от 19 900 долара. Значително по-ниската цена в случая означава, че стойността на стандартна Sonata на пазара втора употреба ще спадне драстично. На свой ред Hyundai обеща, че други модели, сглобени в Китай, няма да бъдат внасяни в Корея.


0 от 500