IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai пусна специален бранд, с който ще конкурира BMW M и Mercedes-AMG

Бъдещата гама от мощни модели на корейците ще се предлага под марката Magma

Още при представянето на Genesis като отделен производител в рамките на концерна Hyundai, беше обявено, че новата автомобилна марка ще се конкурира с германските премиум-брандове Mercedes-Benz, BMW и Audi. Сега корейците правят нова крачка в тази посока със създаване на подбранд, който ще се казва Magma. Той ще предлага високопроизводителни премиум-модели, позиционирани като конкуренти на BMW M, Mercedes-AMG и Porsche.


Genesis GV60 Magma Concept,


Първият от новите модели - Genesis GV60 Magma Concept, беше показан преди часове, а премиерата му пред публика ще се състои по време на автомобилното изложение в Ню Йорк, което стартира тази седмица. Той има електрическо задвижване, като е боядисан в цвета на разтопена лава, която се намира под повърхността на Земята. Именно той дава и името на новия бранд.

„Genesis Magma представя вълнуваща възможност за разширяване на границите на производителността и лукса за нови интерпретации във високопроизводителни превозни средства. Крайната цел е разработване на модели, ексклузивни за марката Genesis“, каза бившият на дизайна в Lamborghini, който сега контролира стила на Hyundai и Genesis - Люк Донкерволке.


Genesis GV60 Magma Concept


Под „кожата“ на GV60 Magma е електрическата задвижваща система на показания само преди дни Hyundai Ioniq 5 N, който е хвален за своята ангажираност при шофирането, фокусирания върху пистата стил на завиване и впечатляващо темпо.

Освен, че ще бъдат много мощни, моделите на Magma получават и най-новите софтуерни системи на Hyundai. Те ще разполагат с различни режими на задвижване и функции, предназначени да имитират някои от най-впечатляващите бензинови автомобили в света. Една от тях, например, е имитация на смяна на предавките с „лопатки“ на таблото.


Genesis GV60 Magma Concept


Техническите характеристики на първия модел на Magma все още не се съобщават, но в Genesis има големи планове за новия подбранд. Заедно с GV60 в Ню Йорк ще бъде показан и G80 Magma Special. Той е изграден на базата на седана G80, като основният му пазар ще бъде Близкия Изток, но ще се предлага и на други континенти.


Още снимки на първия модел от новия бранд - вижте в галерията:

​​​​​​​

0 от 500