IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis предупреди 90 000 собственици да паркират навън

При моделите на премиум-марката е открит проблем със стартера, който може да причини пожар

Проблем със соленоида на стартера в определени модели на Genesis (както и на Hyundai Genesis, който се предлагаше преди появата на луксозната марка) може да доведе до пожар. Затова и собствениците на превозни средства на корейския производител трябва да ги паркират на открито, докато не бъде извършена сервизна акция, предупредиха от компанията.


Genesis G90


Проблемът е установен след инцидент в Южна Корея. Последвалото разследване на производителя установи, че Hyundai Genesis (2015-2016 година), Genesis G80 (2017-2019), Genesis G90 (2019) и Genesis G90 най-вероятно са оборудвани с дефектния детайл.

Това означава, че само в САЩ има над 90 000 превозни средства, чиито стартерни соленоиди могат да се замърсят с вода, ако се карат в необичайно мокри условия. Автомобилният производител предупреждава, че ако шофьорът премине през силно наводнен участък от пътя, влагата може да проникне в соленоида, което потенциално води до постепенно развитие на късо съединение.

Ако това се случи, съществува значителен риск от прекомерен ток в компонента, което представлява потенциална опасност за пожар в двигателното отделение, независимо дали превозното средство работи или, което е по-тревожно, докато е паркирано.

От Genesis посочва , че въпреки риска от пожар, собствениците могат да продължат да шофират превозните си средства. Компанията обаче съветва шофьорите да паркират превозните си средства на открито и далеч от каквито и да било конструкции, за да намалят риска превозното средство потенциално да предизвика пожар.

 

 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    И какво се пали ( преди 2 месеца )
    в автомобила - електрически копонент :). Двигателя някак трудно гори все пак
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Тия двг-та много се палят ей.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #2 ( преди 2 месеца )
    Пичове ама това са коли с двг-та! Бързо хвърляйте си старите коли двг докато не са изгоряли.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 2 месеца )
    В случая определено се касае за едни от първоначалните бройки пуснати на пазара и дефектният модул и материал е бил изпуснат от строгия качествен и технически к-л на който щателно подлагат всеки един детайл при пр-вото на тези супер-жестоки лЮКС машини от най-висок ранг. Като цяло това са доста на брой машини (почти 1/4), но до 2-3 месеца даденият проблем ще бъде успешно отстранен и водачите споко ще се върнат към БЕЗоблачното си битие като горди собственици на ПЪРФЕКТния този GENESiS!!!
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    дърти-white-Бой! ( преди 2 месеца )
    Моят го паркирам отвън на ливадата и си поръчвам пожарна за през нощта!
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Поредната електрическа измама. Искат да ги свалят от технология която е усъвършенствана 100 години заредени качат на *** с батерии.
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Корейскибоклуци!
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    и после се чудят защо хората не искат да купуват електрическите ***...
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    На бесилката ( преди 2 месеца )
    Зелени терористи! Принуждават ни да си купуваме такива запали ми автомобили на батерии. Няма ток, няма риск от пожар.