IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шокираща катастрофа със седан на Genesis повдига редица въпроси

Като по чудо зрелищният инцидент завърши без пострадали (ВИДЕО)

Шокиращ запис с катастрофа на луксозен седан Genesis повдигна редица въпроси относно работата на системите за безопасност на новите автомобили. Във видеото се вижда как седанът излиза от контрол, удря се в няколко превозни средства и в крайна сметка се преобръща сблъсък с купчина строителни отломки.



Според първоначалните сведения, шофьорът на автомобила, най-вероятно модел G80 или G90 (не се вижда заради ъгъла на снимане), е заспал. Във видеото се вижда как седанът ускорява и блъска движеща се пред него Kia, която буквално е изхвърлена от пътя, удря се в пластмасовите блокчета, разделящи двете платна и се преобръща.

Виновникът за инцидента забавя скорост за миг, но след това отново ускорява и се блъска в колата пред него, от която е заснето видеото. От удара седанът на Genesis завива наляво, удря пластмасовите бариери и се озовава в зона на пътя, която явно се ремонтира. Следва сблъсък с купчина строителни отломки, които причиняват преобръща на автомобила.

Очевидци твърдят, че първите думи на шофьора след инцидента са били „Какво стана?" Това обаче предизвиква редица въпроси, които нямат отговор. Ако водачът е заспал, може да се предположи, че е бил активиран круиз-контрол с функция за поддържане на лентата. Защо обаче системата не е изключила още след първия сблъсък.

Освен това, на записа се вижда, че след като завива наляво и навлиза в зоната на ремонт на пътя, колата отново прави завой надясно. Това поражда допълнителни предположения за състоянието на човека. Трудно е да се повярва, че някой може да спи при поредица от сблъсъци и причинения от тях хаос.

За щастие, както съобщава IMNews, всички участници в инцидента са се разминали с леки наранявания. Което, е доста странно с оглед на сериозни произшествия, причинени от луксозния седан.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 6 месеца )
    затова карам БМВ
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    АйМ-Мръсен-УайтТраш ( преди 6 месеца )
    Според видяното+сведенията, шофьорът на модел G80/G90 (не се вижда добре, щото няма такъв!), е заспал, а управлението е поето автономно от автомобила. Вижда се ясно как седанът ускорява и блъска движещата се пред него кола... Все пак това е реклама по оризарски!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До N2 ( преди 6 месеца )
    Искаш да кажеш немците... Можеха бе, до 1995-правеха, виж корейците от край време правят...
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 6 месеца )
    Според видяното+сведенията, шофьорът на модел G80/G90 (не се вижда добре!), е заспал. Вижда се ясно как седанът ускорява и блъска движещата се пред него кола... За щастие, всички участници в инцидента са се разминали с леки наранявания. Което, хич даже НЕ е странно, тъй като при това сериозно произшествие, основен участник е именно този луксозен седан, осигуряващ МАХимална безопасност за пасажерите си в него. Припомнете си краша на Тайгър УУДС с GENESiS G80, оцеля и продължи да се състезава.
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Корейците никога не са можели да правят коли, Петърчо никога не е можел да пише статии. Няма нищо странно.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Петре, това е от преди 3 месеца, нещо по-ново няма ли?