IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai намери начин да не се отказва от бензиновите двигатели

Корейците работят върху мощен хибрид за бъдещите си N-модели

Все по-строгите разпоредби за вредните емисиите и по-високите данъци върху превозните средства с големи двигатели, поставят под въпрос бъдещето на превозните средства с двигатели с вътрешно горене. Само преди дни Hyundai обяви, че спира да продава спортните си модели i20 N и i30 N в Европа, като причината за това са именно строгите изисквания за вредни емисии.


Hyundai Elantra N


В компанията обаче не се отказват от създаването на нова забавна кола с двигател с вътрешно горене. В интервю за Australian Drive настоящият изпълнителен технически съветник на Hyundai и бивш ръководител на изследователската и развойна дейност Алфред Бирман посочи, че хибридното задвижване е опция, която трябва да се проучи и да се използва.

Бирман, който преди да започне работа в Hyundai беше начело на BMW M, потвърди, че корейската компания работи върху по-мощни хибридни превозни средства. Те ще се предлагат и под луксозно ориентираната марка Genesis, а най-вероятни и от третия производител в Hyundai Motor Group - компанията Kia.

„Смятаме, че една от опциите за такова задвижване е бъдещият Elantra N (известен още като i30 N седан", коментира Бирман, но отказа да потвърди, че седанът ще бъде електрифициран в следващото си поколение.

Hyundai вече потвърди, че новата генерация на модела ще се предлага с бензинов двигател. Най-вероятно това ще бъде 2,5-литров мотор, който ще допълва сегашния 2,0-литров агрегат.

 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Вчера гледам на плаца един "TIR" с надпис ,,задвижван от газ". До сега бях срещал някойя товарна до 3.5t.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 1 месец )
    Корейците си имат едни бензинови 3-3,5 мотори, които работят фабрично само на газ. Никакви проблеми с Евро 6 стандарта, икономични са и в същото време достатъчно мощни. Разни еднолитрови двигателчета напомпани с турбини може да си ги карат само в градски условия.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 1 месец )
    АЛФРЕД Бирман, който преди да започне работа в Hyundai беше начело на BMW - M, потвърди, че корейската компания работи върху по-мощни хибридни авто-машини. Те ще се предлагат и под луксозния авангарден премиум-бранд на марката, именно - GЕNESiS, а най-вероятно и от третия авто-производител в Hyundai Motor Group - компанията Kia.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Юнак Балкански ( преди 1 месец )
    Заглавието е голяма глупост. Хибриди се правят отдавна. А колко до бензиновите аз си купих и *** с 1.2 литра двигател който е с турбо и 130 конски сили и 8 степпена скоростна кутия. Тези двигатели се инсталирани на Ситроен, Пежо и Опел. Страхотни коли, които харчат малко и е удоволствие да караш.
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Кой ги купува тези дето ги отварят с поглед, а и се изучиха да не дават отстъпки заедно с Киа, а бре като си купувате кола обиколете малко повече стига сте им купували на тия.
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 1 месец )
    Ама защо "намират начин да не се отказват от бензина...", Защо? Намерете начин ДА СЕ откажете от бензина, но да бъде еко, достъпно и практично. Всички копират Тесла, но реално се провалиха, дори Фолксваген. Единствено ковидарите бутат заради евтината работна ръка и ненаказао плагиатство.
  • #1
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    А добро утро. Тойота от много години ги прави тези неща с хибридите. Не е нужно да откривате топлата вода коруйчета. Доверете се на японците, както го направихте през 80-90-те, когато Митсубиши ви научи как се правят коли и ви подари старите си поточни линии. Питайте Тойота как се правят нещата. Те едва ли ще ви откажат. Може и някаква кооперация да направите, защото, ако не го направите китайците настъпват навсички пазари и ще ви отвеят.