IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai също ще предложи SUV на ток за под 20 000 евро

В Европа кросоувърът Casper ще се предлага само с електрическо задвижване

Малък, електрически и достъпен - това е новата категория автомобили, които ще дебютират в Европа през следващите няколко години. Към нея до няколко месеца ще се присъедини Hyundai Casper - малък кросоувър, който корейската компания вече предлага на вътрешния пазар с 1,0-литров бензинов двигател.


Hyundai


Според информация на Automotive News новият корейски модел ще струва под 20 000 евро, като така ще се позиционира в сегмент, в който през следващите години ще се появят електрическите Fiat Panda, Citroen eC3, Renault Twingo и обновената Dacia Spring. Всички те ще дебютират на автомобилното изложение в Женева през 2024 г.

Версията на Hyundai Casper, продава в Южна Корея, е с дължина 3,59 метра, широчината е 1,59 метра, височината - 1,57 метра, а разстоянието между двете оси е 2,4 метра. Той е изграден на платформата i10, с който също споделя 1,0-литров бензинов двигател, който обаче няма да присъства в европейската гама.

За да предлага повече пространство, европейският Casper ще порасне на размери с около 25 см, без това да се отрази на пъргавината и маневреността му в градски условия. Те, заедно с пробега от 300 км, ще бъдат основните оръжия на електрическия модел.

Що се отнася до дизайна, той няма да се променя съществено спрямо бензиновата версия. Предната част е доминирана от кръгли елементи, а задната разполага със светлина, преминаваща от едната страна към друга, и страничната линия, която напомня тази на Suzuki Ignis .

Дори в интериора всичко трябва да остане непроменено - с екрани за информационно-развлекателната система и приборния панел. Благодарение на увеличената дължина обемът на багажника на европейската версия ще надхвърля 300 литра.


0 от 500