IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германски дилъри заобикалят санкциите и продават коли в Русия

Полиция и прокуратура обискират автокъщи в Бохум и Дортмунд

Германската прокуратура и митническите власти предприемат действия срещу заподозрени в нарушаване на ембаргото върху износа на автомобили за Русия, съобщава изданието Stern.


коли продажби


Според информацията няколко автокъщи в Бохум и Дортмунд са обискирани от представители на правоохранителни органи и на митниците, като от тях са иззети доказателства - както документи, така и превозни средства.

Подозренията са, че мениджърите, които управляват тези обекти, са продали автомобили от премиум клас на стойност над 5 милиона евро в Русия и по този начин са нарушили съществуващото експортно ембарго. Твърди се, че търговците са се престрували, че колите са законно изнесени в трети страни, въпреки че са били закарани в Русия.

От митническата служба за разследване в Есен и от прокуратурата в Бохум излязоха със съвместно съобщение, в което посочват, че разследването на случая продължава, като на този етап няма да се дават подробности за него. Не е ясно и дали има задържани по случая.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    в цял свят хората с възможности искат да карат Мерцедес, Бмв и Ауди за премиум клас. И Ферари и Ламборгини за спортни и луксозни коли. Пък който иска да обяснява , че разни електрически хY!/!ни и китайски такива ще им вземат клиентите!
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    thesameman ( преди 3 седмици )
    Tова доказва, че руският елит не желае да кара съветски и китайски таралясници, а иска западноевропейски стоки и качество и е готов да даде много повече, за да го притежава.
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Лудория ( преди 3 седмици )
    Не, показва колко са слабоумни политиците. Всяко ембарго ограничава не само стоките, а и парите. Все пак, ако искат на Русия да й е зле, да спрат да купуват от нея, но да продължат да продават. Така измъкват парите... ама ум у политиците и тези, дето гласуват май няма много, много...
  • #3
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Tur2 ( преди 3 седмици )
    Това доказва, че Русия освен бомби и газ друго не може да даде на нашия свят.
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Това доказва,че без богатия руски пазар немския премиум скрап не може да съществува и търси вратички за да си осигури капка живот иначе разруха и фалит.
  • #1
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Глупости без край... ( преди 3 седмици )
    Престъпление ли е въобще, нарушението на търговски санкции за стоки, които не са оръжие или такава с двойно предназначение?Явно и германската проглокатура е пълна с ниско интелигентни пудели!