IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz избра китайска технология, за да изпревари конкурентите

Германците получават системи за автономно шофиране на компанията Momenta

Германският производител Mercedes-Benz засилва развитието на системите за автономно шофиране, като включва външна компания в процеса. Това е китайският стартъп Momenta, който ще оборудва изцяло електрическия CLA със система за интелигентно задвижване. Тази технология ще помогне на навигацията в градски условия, като началото на масовото производство на електрическото превозно средство е планирано за април 2025 г.


Mercedes-Benz


Използването на технология от Momenta ще бъде първият път, когато Mercedes-Benz избира китайски доставчик. В същото време новият CLA ще бъде първият модел на германската компанията, който предлага възможности за самостоятелно управление в градска среда, поддържани от чипа Orin X на Nvidia за автономни функции и ADAS системи.

Компанията Momenta, основана през 2016 г. в Суджоу, вече се е наложила на пазара на системи за интелигентно шофиране и привлече вниманието на Mercedes-Benz, който инвестира в стартъпа от 2017 г. насам. В Китай конкуренцията в сектора е огромна с компании като Huawei, Nio, Xpeng, Xiaomi и др. А Mercedes-Benz има за цел да намали изоставането в този сегмент, като представи новия CLA на млада и разбираща се в технологиите публика.

В допълнение, компанията планира да разработи три продуктови линии, поддържащи функции за интелигентно шофиране на високо ниво в Китай. Този ход е важен за Mercedes-Benz, тъй като китайският пазар представлява значителна част от продажбите му, а местните акционери, включително основателят на Geely - Ли Шуфу, и държавната компания Beijing Auto, притежават значителен дял в компанията.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 3 седмици )
    Сбогом, мерцедес
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    До 1,колега тепърва света ще се променя,но ние пак сме от страната на булката.До къде стигна падението на немския скрап автопром.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Кой? ( преди 3 седмици )
    За да изпревари кой, уважаема редакция?Каква е тази непозната дума?
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Какво падение на "традиционните" автомобилни производители от едно време. В предишната статия porsche дава пари на потенциални клиенти да се откажат да карат автомобил гаражно производство на фирма която не е съществувала преди 15 години, А в тази статия mercedes щял да купува технологии от китайците, при положение че само преди пет години китайците копираха макар и безплатно високите технологии от mercedes. Как се промени света само за няколко години. Нищо не е такова каквото беше.