IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа първия си модел от ултра луксозната серия Mythos

Специалната версия на SL в стил Формула 1 излиза в тираж от 250 бройки

Mercedes-AMG разкри първата кола от своята ултра луксозна и ограничена серия Mythos, наречена Purspeed. Това е открит двуместен роудстър, който черпи вдъхновение от емблематичните винтидж състезателни автомобили на компанията и от Формула 1.


Mercedes-AMG PureSpeed Concept


Въпреки, че Mercedes не го съобщава, ясно се вижда, че Purspeed е базиран на кабриолета SL, като използва фаровете и задните светлини на този автомобил. Предната броня избягва традиционната решетка на Mercedes, а предното стъкло е изчезнало, заменено от конструкция на „ореол“ (това всъщност е защитният елемент HALO, което се вижда при автомобили от Формула 1).

В салона копчетата зад седалките са вдъхновени от легендарния 300 SLR, с който Стърлинг Мос и Денис Дженкинсън печелят рали „Миле Миля“ през 1955 г., а боята, която преминава от цвят Le Mans Red към Graphite Grey, черпи вдъхновение от автомобила Mercedes, спечелил „Тарга Фолио“ през 1924 г.


Mercedes-AMG PureSpeed Concept


По роустъра има и елементи от хиперколата Mercedes-AMG One Hypercar. В долната част на пурпурната част на Purspeed има аеродинамични елементи от въглеродни влакна, за да се подобри аеродинамиката. Капаците на въглеродните колела също са налице за аеродинамична ефективност, оптимизиране на въздушния поток около колелата и подобряване на охлаждането на спирачките.

Производителят не дава подробности за силовия агрегат на Purespeed, но най-вероятно това е 4,0-литровият V8 туин турбо от SL 63. В базовия вариант той развива 577 к.с., а в топ-версията - 805 к.с.


Mercedes-AMG PureSpeed Concept


Mercedes ще произведе само 250 бройки от първата кола от серията Mythos, като те няма да бъдат достъпни в свободна продажба, а са предназначени само за „най-отдадените ентусиасти и колекционери на Mercedes-Benz“, твърдят от марката. Затова и цената не се разкрива, но със сигурност тя ще бъде доста сериозна.

„Концепцията Mercedes-AMG PureSpeed предлага усещане за това, което е може би най-прекият начин да изпитате производителност и удоволствие от шофирането. Като концепция на първото ни превозно средство Mythos, то въплъщава най-високото ниво на ексклузивност", коментира президентът на Mercedes-AMG - Михаел Шийбе.


Още снимка на роудстъра - вижте в галерията:

0 от 500