fallback

Японско качество? Toyota продала над 100,000 двигателя със стружки в блока

Сервизната акция засяга основно модели, които не са продавани официално в България

Toyota има заслужена репутация на един от най-надеждните производители, но в последните години и при японците сервизните акции зачестиха. Сега компанията отзовава поне 102,000 автомобила Toyota и Lexus заради... стружки, останали в двигателя при производството му.                 Акцията се отнася най-вече за автомобили, които са рядкост на европейския пазар, но все пак съществуват като частен внос и в България: пикапи Toyota Tundrа и SUV Lexus LX600. Засегнати са няколко агрегата, но преди всичко актуалният бензинов V6 с туин турбо и производствен код V35A-FTS. Според обяснението на японската компания, дадено за изданието The Drive, най-вероятно двигателите не са били почистени добре от метални стружки преди крайната сглобка. При всички случаи се отнася до недоглеждане в производството, а не за конструктивен дефект.                 Проблемът се отнася до базовите модели с този V6, но не и до по-мощните версии с хибридна система  i-Force Max. По-голямата част от засегнатите автомобили са произведени през 2022 и първата половина на 2023 година. Toyota признава, че още няма готово решение за собствениците на такива автомобили, но ще се постарае да ги уведоми за проблема най-късно до юли тази година. Ако случайно притежавате модел на Toyota или Lexus с такъв двигател, можете да проверите дали е засегнат от сервизната акция на toyota.com/recall.       

        

       

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Да, след като ги хванат американските власти и ги принудят. Долу има един линк по статията, как имат 30 млрд печалба миналата година. Такава печалба се прави, като влагаш много малко в продукта, а го продаваш скъпо
  • #2
    Алекс ( преди 3 месеца )
    Японското качество остана в миналото.Toyota стана ширпотреба като всички останали.И става въпрос за скъпи автомобили,където би трябвало качетвения контрол да е на по-високо ниво.
  • #1
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Качество е, че като са направили грешка я коригират и не лъжат в тестове, нито прибягват до разни юридически чалъми и гимнастики, да бягат от отговорност.
fallback
Последни