IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota влиза в нов сегмент - на супер мощните SUV

Японците признаха, че имат нужда от подобен автомобил в гамата GR

Toyota обмисля мощен SUV за своята нарастваща гама от спортни модели, подготвени от подразделението Gazoo Racing. Досега компанията избягваше създаването на подобен автомобил, но това ще се промени съвсем скоро, призна в интервю за австралийското списание Car Expert шефът на GR - Томоя Такахаши.


Toyota


„От моя гледна точка имаме нужда от GR SUV. Някои хора могат да използват SUV само защото имат семейство или се нуждаят от пространство. За да разширим нашата марка, ни е необходим SUV с висока производителност", коментира Такахаши.

Шефът на GR отказа да навлезе в подробности за това кой модел може да получи подобна версия. Най-вероятно това ще бъде някой от по-големите SUV, тъй като Yaris Cross и C-HR не са толкова просторни. Електрическият bZ4X също отпада като вариант, така че с най-големи шансове остава Land Cruiser - било то във версията LC 250 / Prado, или по-големия LC300 (на снимката), който се продава на избрани пазари.

Като удачен вариант изглежда и RAV4, в чиято гама определено има място за нова топ-версия, която да се настани над сегашната Prime с нейните 306 к.с. и време за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди.

Такахаши допълни, че Gazoo Racing трябва да избере правилния модел за бъдещо разширяване на портфолиото, тъй като ресурсите му са ограничени. И няма как да пусне няколко нови продукта за кратко време поради бюджетни ограничения.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 3 седмици )
    Според мен СУВ или пикап със спортни настройки и доработки е 100% позьорщина и гъзария. Тежка и много висока кола физически е непригодна за спортно каране. Нито седи в пътя, нито прави някакво удоволствие от шофирането. Явно целта е да се изпраскаш над всички особено в града, щото тая кола за дълъг път е тотално непригодна. Тя и в града е смешна, ама поне ще показваш мускули.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Не го разбирам този сегмент. Джипки с по 500+ коня, които никога няма да теглят тежки товари, най-големият им "офроуд" ще е да отидат на ски глокорт и то ако има такъв в блзиктие 200 км. Останалото е просто излишно горене на гориво.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Да изпраскат един 3.5 битурбо плъг ин хибрид на лендкруйзъра и са готови
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 1 месец )
    Според разбирачите тук Toyota 300 е позьорска кола
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Да избягваш опасни отпадъци се нарича разум, а не хейтене. Фенщината, обаче, е самата дефиниция за глупост.
  • #1
    3 rate up comment 37 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Т.е. готвят позьорски вариант на една от най-позьорските коли за последните 30 г?