IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фенове на Camry с петиция до Toyota за връщането на V6

Те са съгласни хибридният вариант да остане, но си искат и по-големия мотор

Когато новата Toyota Camry дебютира миналата година, автомобилният производител реши да премахне V6 двигателя в полза на хибридно задвижване. Това не се хареса на феновете на Camry, като част от тях организираха петиция с искане Toyota да върне V6 мотора в гамата на модела.


Toyota Camry


Петицията, която бавно набира популярност в Change.org, засега събира скромна подкрепа със 103 подписа. Андрю Хюйн, който стартира петицията, се надява Toyota да представи шестцилиндров двигател за най-новия модел.

„Camry Hybrid може да остане, но бензиновото средноразмерно Camry от 9-то поколение на модела трябва си да върне V6 двигателя, който собствениците искат“, се казва в петицията на феновете на модела.

Предишната Camry се предлагаше с 3,5-литров V6, който произвеждаше 301 к.с. и 362 Нв въртящ момент. Тази версия на седана ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди, което е доста добро постижение. Самият двигател се използва от Lotus в новата Emira, като там той е с компресор.

В същото време нова Camry е достъпна с 2,5-литров мотор с 4 цилиндъра, като във версията с предно предаване той развива 225 к.с., а в тази с 4х4 - 232 к.с. От Toyota не съобщават времето за ускорение от 0 до 100 км/ч, но то със сигурност е по-слабо, тъй като Camry V6 използва осемстепенна автоматична трансмисия, докато новият хибрид е съчетан с eCVT.


0 от 500