IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Чехия е луд по скоростите, преби се с мотор на BMW

Петър Павел отиде с мотоциклет на първото си официално посещение в Бавария

Президентът на Чехия Петър Павел е бил откаран в болница, след като се е получил травми, докато е карал мотоциклет, съобщиха от кабинета му. Не е ясно какво точно е станало, но раните не са сериозни, въпреки че се налагта известно болничнолечение.
 

Петър Павел


Чешката полиция не разследва инцидента, защото се е случил на затворена състезателна писта, а не на пътя. 62-годишният президент, е известен с любовта си към мотоциклетите. Смята се, че в момента той се състезава с BMW R1200 GS. Не за първи път Павел си навлича неприятности заради страстта си. Миналата година той трябваше да се извини публично, след като беше забелязан да кара  без каска.
 
 
ПЕтър Павел


Бивш високопоставен генерал от НАТО, той беше избран за президент на Чешката република през март 2023 г. Няколко седмици след  стъпването си в длъжност Павел пътува с мотоциклет до провинция Бавария в съседна Германия. „Слънцето, вятърът в гърба и укрепването на добросъседските отношения с баварски приятели. Защо не съчетаете приятното с полезното“, написа г-н Павел в  социалната мрежа X.


ПЕтър Павел


Инцидентът в четвъртък е последната от серията травмаи, които чешкият лидер получи. През април той се нарани при стрелба с оръжие. Бившият генерал получи лека разкъсна рана близо до веждите. Павел стрелял с пушка, оборудвана с оптика, съобщиха от кабинета му тогава.

Явно чешкият президент е луда глава. Нормално, за бивш офицер от парашутните войски на Чехия и НАТО. Често участва в бягания, а освен от мотоциклети се вълнува и от ретро коли.
 

0 от 500