IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският президент показа секретната си лимузина в САЩ

Две бронирани Hongqi N701 превозват Си Дзипин и екипа му при посещението му в Калифорния

Китайският президент Си Дзинпин пристигна в САЩ за разговори на високо равнище с президента Джо Байдън и макар визитата да е интересна по редица причини, колата, в която се возеше могъщият китайски лидер, наистина привлече вниманието на автомобилната общественост.


Hongqi N701


Докато Байдън обича да се вози в персонализирана лимузина Cadillac, известна като „Звярът“, президентът на Китай се вози в нещо различно, но също толкова интригуващо. Автомобилът е известен с кодовото си име – N701 – и преди това е бил използван от президента по време на пътувания до Хонконг и Русия.

Два екземпляра изглежда са доставени със самолет за посещението му в САЩ, но докладите сочат, че Hongqi ще направи още около 50 екземпляра, всички за официални държавни задължения.


Hongqi N701


Автомобилът Hongqi, използван от президента Си Дзинпин, не е сериен модел, въпреки че споделя някои прилики с големия седан H9 на китайската фирма. Медийните съобщения показват, че N701 е дълъг около 5,5 м. Няма да е изненада, че много подробности за него остават строго пазени тайни, но се смята, че стъпва на 21-инчови бронирани джанти и гуми, има бронирани стъкла и сериозна броня отвън.

Daily Mail също предполага, че държавната кола на Си Дзинпин може да издържи атака с малки бомби и има система за компресиране на въздуха, за да го предпази от химически атаки. Смята се, че мощността идва от 6,0-литров V12, генериращ приблизително 408 к.с., въпреки че това изглежда непотвърдено, тъй като Hongqi разполага с V8, който може да се използва.


Hongqi N701


Визуално N701 се откроява от останалите настоящи модели на Hongqi. Доминиращата предна част включва решетка с вертикални лайстни и хромирана рамка, допълнена от чифт затъмнени фарове. Както е обичайно за моделите Hongqi, на капака има голяма емблема с червен флаг.

Други елементи, които хващат окото, включват емблемите с червени флагове на предните калници, хромираните рамки на прозорците и масивните средни колонки на покрива, както и семплите LED задни светлини.


Hongqi N701

0 от 500