IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов китайски седан получи по-добра аеродинамика от Mercedes EQS

Електрическият Geely Galaxy E8 впечатлява с оборудване и характеристики

Новият електрически седан Galaxy E8 на Geely беше представен ипреди началото на предварителните продажби на 17 ноември на автомобилното изложение в Гуанджоу. E8 е впечатляващ седан от новата марка Galaxy на Geely и ще бъде съперник на BYD Han EV.


Geely Galaxy E8


В основата на Galaxy E8 стои платформата Sustainable Experience Architecture (SEA) на Geely с размери 5010 мм дължина, 1920 мм ширина и 1465 мм височина, както и 2925 мм междуосие. Елегантната форма на седана веднага хваща окото, но по-интересното е, че не всичко е само естетика. Всъщност китайските медии съобщават, че E8 има коефициент на съпротивление от само 0,199, което е равно на постижението на VW XL1 и означава, че е автомобилът е по-обтекаем дори от водещия в класа Mercedes-Benz EQS с неговия коефициент на съпротивление 0,202 и Nio ET7 с неговия показател 0,208.

В предницата липсва традиционна решетка, но има чифт остри фарове и сложни дневни светлини. Не е изненадващо, че страничният профил е без никакви излишни детайли, които биха могли да нарушат пътя въздушния поток, така че има само някои прости линии и изскачащи дръжки на вратите. Интересното е, че Geely успява да постигне ниския коефициент на съпротивление на автомобила, без да монтира камери вместо традиционни странични огледала.


Geely Galaxy E8


Подобно на повечето нови електромобили, задната част на Galaxy E8 не е особено завладяваща, нито уникална. Най-забележителният елемент тук е LED светлинна лента и сложни задни светлини, съставени от стотици отделни светодиоди.

Интериорът е малко по-интересен. Например има масивен 45-инчов дисплей с резолюция 8K се простира по цялата ширина на арматурното табло. Galaxy E8 има също нестандартен волан и семпла централна конзола с шест бутона, кръгъл циферблат, подложка за безжично зареждане и разделено място за съхранение. Другите стандартни функции включват амбиентно осветление и панорамен покрив.


Geely Galaxy E8


Предлагат се две 400-волтови версии. Първата разполага с 62 kWh LFP батерия, заден електрически мотор с 272 к.с. и 550 км пробег. Налична е и версия със същия двигател с мощност 272 к.с., но с по-голяма батерия от 76 kWh, която увеличава пробега на EV до 665 км. На върха на гамата е 800-волтова версия с преден мотор с 224 к.с., заден мотор с 421 к.с. и пакет батерии с капацитет от 76 kWh. Тази версия може също да измине 665 км с едно зареждане.

Повече снимки на Geely Geely Galaxy E8 ще откриете в галерията:

0 от 500