IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиляди VW ID.4 влизат в сервиза, вратите им се отварят в движение

Компанията отложи пускането на ID.7 в САЩ и Канада заради слабия интерес към електрическите коли

Над 51 000 коли от модела Volkswagen ID.4 трябва да преминат през сервиз. Това нареди Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).


VW ID.4


Причината? В тези електрически SUV, произвеждан в Северна Америка, вратите се отварят, докато колата работи. В действителност, това е ново изтегляне на бройките, които миналата година минаха спешно през сервиз заради дефект в дръжките.

Общо NHTSA изчислява, че дефектът може да засегне 51 500 бройки от Volkswagen ID.4 , произведени между 2021 и 2023 г. И се основава на регистрирани оплаквания от до 12 потребители. Те твърдят, че вратите на техния електрически SUV се отварят периодично по време на шофиране.

Проблемът, който докара Volkswagen ID.4 в сервиза миналата година, беше подобен: вратите можеха да се отворят, ако колата е подложена на големи странични сили при скорости под 15 км/ч. Тогава беше установено, че проблемът е причинен от дефектни дръжки, в които изтича вода, засягайки системата за отваряне. Вероятно от американското подразделение на VW не са коригирали проблема като хората.  За щастие, поне няма инциденти с паднали хора по време на път. Но рискът това да се случи не е малък, заключват властите.

 
VW ID.7 Performance


Volkswagen също обяви днес, че е отложил пускането на своя изцяло електрически седан ID.7 в Съединените щати и Канада, позовавайки се на променящите се пазарни условия. Ясно е защо, електрическите коли не вървят според очакванията.

„Volkswagen се ангажира да прави пазарно ориентиран избор, като същевременно се вслушва в нашите клиенти“, се казва в изявление на компанията, публикувано тази сутрин. „Тъй като динамиката на пазара продължава да се променя, Volkswagen отлага представянето на седана ID.7 в САЩ и Канада“.
 
 

 

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 3 седмици )
    До 2: Фолксваген са абсолютни аматьори по лъжи и пропагандни партенки в сравнение с Тесла и лъжлив нагъл Илон.
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 седмици )
    Те по принцип модерните ел. нужници трябва се отварят сами , защото пасажерите им освен липсата на мозък са заети с чатене и ръцете им са заети или и двете са заврени някъде отзад!
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    #6 Не мисля че е нормално за фирма която прави коли десетки години да обърка.. дръжка! Това не новия високотехнологичен двигател с две турбота и специална изпускателна система за да нещо да не са сметнали като хората.
  • #6
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Жорди ( преди 3 седмици )
    Мисля че е нормално за най-големия производител на автомобили, който ежегодно произвежда стотици хиляди най-различни видове автомобили да има в един от моделите някакъв бъг.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Класика ( преди 3 седмици )
    Това са си типичните детски болести на Фолксваген
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Няма значение, при тази марка важното е като се затваря да чуваш премиум звук.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Мхм ( преди 3 седмици )
    Слажиянинт ред към електрическите коли или слабият интерес към електрическите коли НА ФВ?
  • #2
    12 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Колко трябва да си болен да си вземеш електромобил и то от доказано най-лъжливата марка или свързаните с нея VW, то бива *** ама вие направо се оляхте, ако си взимате EV то само Tesla става за нещо, но най-добре не си взимайте такава кола засега!
  • #1
    9 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Най-после да видим опасен дефект и от някоя друга компания, освен Тойотка.