IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото MINI John Cooper Works дебютира в състезание по издръжливост

Хот-хечът ще участва в „24 часа на Нюрбургринг" преди официалната си премиера

Новото MINI John Cooper Works ще се появи за първи път в тазгодишните „24 часа на Нюрбургринг“ - едно от най-тежките състезания за издръжливост в света, съобщиха от компанията-производител, като показаха как ще изглежда автомобилът, макар и покрит с камуфлажно фолио.


Mini John Cooper Works


В случая оборудваното с бензинов двигател MINI John Cooper Works отдава почит на емблематичната червено-бяла цветова схема, която се използва за класическите автомобили на марката в моторните спортове от 60-те години на миналия век.

Любопитното в случая е, че премиерата на модела ще се състои през есента, тоест след състезанието, което ще се проведе на 1-2 юни. Новото MINI John Cooper Works е важен крайъгълен камък в ангажимента на марката към иновациите и традицията, като моделът ще се предлага с бензинов двигател или с електрическо задвижване.


Mini John Cooper Works


В знак на уважение към историческата победа на Mini с Mini Cooper S на рали „Монте Карло“ през 1964 г. преди 60 години, състезателният автомобил разполага с отличително лого „37“, отбелязващо този крайъгълен камък. Тази емблема отдава почит на богатата традиция на MINI в моторните спортове.

Новото MINI John Cooper Works със стартов номер 317 ще се използва от частния състезателен отбор Bulldog Racing от Нюрбург и ще се състезава в категория SP 3T.


Mini John Cooper Works


Второ ще стартира черното MINI John Cooper Works със стартов номер 474 - MINI с ръчна скоростна кутия, което вече демонстрира своите умения и надеждност на 24-часовото състезание на Нюрбургринг миналата година и осигури на марката MINI подиум в клас VT-2.


0 от 500