IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla не успява да продава произведените автомобили

За първото тримесечие компанията е натрупала близо 50 000 превозни средства (ВИДЕО)

Темповете на производство на електрически превозни средства на Tesla сериозни изпреварват продажбите. През първото тримесечие на 2024 г. производството е надвишило продажбите с 46 561 автомобила, съобщават от компанията.


Tesla паркинг


Произведените електромобили трябва да се съхраняват в паркингите на фабрики, търговски центрове и дори летища. Една такава зона за съхранение на електрически превозни средства е паркингът на Chesterfield Mall, разположен на 32 км от Сейнт Луис. Останалите наематели ще напуснат на 31 август, като на негово място ще бъде изградено ново съоръжение със смесено предназначение на стойност 2 милиарда долара.

Отдаването на паркинги за произведените коли на Tesla се превръща в доходоносен бизнес, признава и собственикът на центъра Staenberg Group. В представителството на Tesla в Честърфийлд няма място за съхранение на превозните средства и над 300 електромобила са паркирани в Chesterfield Mall. Това беше потвърдено и от вицепрезидентът на производителя Тим Лоу.



Въпреки проблемите със съхранението, Tesla не забавя производството. Доказателство за това е видео от завода на компанията във Фремонт (Калифорния). Подобна е ситуацията и в Германия, където Tesla използва летище близо до малкия град Нойхарденберг, за да съхранява продуктите си. Шумът от превозващите ги трактори предизвика недоволството на местните жители.


0 от 500
  • #62
    0 rate up comment 0 rate down comment
    "Номерът на кит ( преди 2 месеца )
    Настъплението на китайските "електрички" е зашеметяващо! Защото те вече не продават "Тесли".....
  • #61
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Робокоп ( преди 2 месеца )
    Преди седмица изненадващо ми се обадиха да си получа Cybertruck .A трябваше да чакам 2 години
  • #60
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Теслафен ( преди 2 месеца )
    В момента си поръчах Тесла модел Y Long Range 400000$ c oтстъпката платена в брой
  • #59
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Gogo ( преди 2 месеца )
    Купих си Текла модел Y long на 30000 мили от Тесла на 1%лихва
  • #58
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Емил ( преди 2 месеца )
    Очакват се толкова много нововъведения и в батериите и в производствените процеси, че просто е неразумно в момента да се купи полуготов автомобил на двойна цена. Иначе електромобилите са бъдещето. Майната
  • #57
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Румбо ( преди 2 месеца )
    Всъщност явно тече период на нормализация след изкуствено предизвиканата електрическа истерия. Напълно електрическите автомобили имат своето място, но то в никакъв случай не е над 50%,а в глобален мащаб и по-малко.
  • #56
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 55 ( преди 2 месеца )
    Много пъти съм казвал че ще се прави до 2025 година когато влезе евро 7, но понеже го отмениха може да са прави малко по-дълго време. А относно мантрата, че като дойде време ще започнат да правят електромобили, си мислех че няма кой все още да вярва на този мит. Това бяха приказките на 100% от автомобилните производители, когато преди 2017 ги питаха дали не се притесняват от Тесла. След това пробваха и се оказа, че не било толкова лесно да се произвеждат, колкото изглежда на пръв поглед .
  • #55
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Па може да си къта тези милиарди за бонуса си. Нали сега регистрира Тесла в друг щат. Може да пробва пак да си поиска парите... в брой, а не в акции. Само може да гадаем. А дали Тойота е права за електромобилите, ще разберем. Защото за тази година са прави. За догодина - пак да. Нека да видим... Ако не са прави, винаги могат да обърнат палачинката. Я ги вижте Мерцедес, Ауди и други славни марки. Ферари джипка, Ламборгини джипка, 4 цилиндрова G класа, скоро може да се появи LandCruiser на ток...
  • #54
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Съгласен съм, да ( преди 2 месеца )
    така е , моята тесла още хваща прах в завода-производител, помолих ги като сложат нормален ДВГ вътре - тогава да ми я изпратят , те викат , че трявбало направо нова кола да произведат и така си останаха нещата...
  • #53
    1 rate up comment 15 rate down comment
    До 53 ( преди 2 месеца )
    По-скоро toyota ще започне да прави електромобили, отколкото Тесла да започне да произвежда хибриди, водородни автомобили или ДВГ. Хората са казали никога да не казваш никога, но toyota още не го е научила и вярва че никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога никога електромобили те няма да преминат 30% пазарен дял и могат да продават на останалите 70%. Ще го научат по трудния начин.