IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Клиент на Hertz нае Tesla, но плати за бензин

Зареждането на електрическата кола с гориво му струва 277 долара

Компанията Hertz, която предоставя услуги за коли под наем в повече от 150 страни по света, се оказа в центъра на скандал за 277,39 долара, включени в сметката за наем на електрически автомобил Tesla Model 3.


Hertz


Сумата е изчислена спрямо бензина, който наемателят трябва да напълни в резервоара, преди да върне колата. Според Jalopnik за тези пари в Лос Анджелис, където живее клиентът на Hertz, можете да си купят 174 литра бензин. Това би било достатъчно, за да напълнят резервоарите на две Toyota Land Cruiser 300 и дори да остане.

Компанията обясни сметката за гориво с това, че при поръчка на колата клиентът е избрал опцията „да не зарежда гориво и да спести време“. Това му позволява да не се притеснява за допълнителни разходи за гориво при наемане на бензинов автомобил. В случая Hertz просто таксува бензина на 7 долара за галон (американски галон е около 3,8 литра).

За сравнение, електрическа кола, взета под наем, може да бъде върната на всяко ниво на заряд на батерията. Hertz ще зареда електромобила, като таксува клиента между 25 и 35 долара в зависимост от условията на програмата за лоялност.

Като се има предвид, че на клиента е предоставен електрически автомобил, съвсем логично е той да се възмути от плащането на бензин. Компанията обаче отказа да премахне тази точка, като посочва, че договорът просто не е изпълнен от страна на клиента и случаят е приключен.

В крайна сметка Джошуа Лий, който вече е бивш клиент на Hertz, е успял да си върне парите, раздухвайки историята в пресата. Любопитното е, че мъжът често е ползвал услугите на компанията, като дори е достигнал статус „President’s Circle“. За да стане това, той трябва да е взимал коли над 20 години или да е похарчил 4000 долара за 12 месеца за услугата на Hertz.


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 1 седмица )
    Нещо за кльощавите няма ли?
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Hertz-egovac ( преди 1 седмица )
    Най-големите мошеници! Такива служители ли си намират, фирмена политика ли е, не знам! Сърбах им попарата в Германия. Никога вече с тия!
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 седмица )
    И накрая като звъннах на адвокат, който се свърза с тях и обясни как ще постъпи с иска, и омекнаха рязко. Ами ако нямах контакт на добър адвокат, който да се отзове веднага?!
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 седмица )
    На мен ми се случи неприятна случка с местната популярна фирма за коли под наем. Взех си автомобил, блъснаха автомобила на паркинг. Аз звъннах, защото не знаех какво да правя. Оттам call центъра ми казаха да отида до полицията. Аз обяснявам - ама ако преместя колата, как ще знаят какво ще се случило. Нямало проблем според оператора. Отивам в полицията и оттам ми казват - звъните на 112 и някой колега щеше да дойде. Вече не може. Връщам колата и тия ми искат пари. Обяснявам... нямало значение.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    Ами Теслите са на бензин,може да проверите в Ютуб как блондинки зареждат Тесла на бензиностанцията.Тесла дизел все още няма.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    И после защо клиентите не искали да поръчват Тесла от Херц