IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck се повреди само след 55 км пробег

Компанията се опита да откаже изтичането на охлаждаща течност по гаранция

Чисто нов Tesla Cybertuck се повреди почти веднага, след като беше доставен на клиента. Той измина 55 км, когато получи сериозен теч на охлаждаща течност. За да бъдат още по-гадни нещата за собственика, при първото му обаждане до сервиза на производителя му беше съобщено, че Tesla не покрива по гаранция течове на охлаждаща течност.


Tesla Cybertruck


За случката разказа самият собственик, който живее в Пенсакола (Флорида). Веднага, след като получи пикапа, мъжът решил да се поразходи с колата. Още при огледа той открил, че електромобилът е много мръсен отвън, а батерията е заредена на 47%, което е недопустимо при доставка на нова кола на клиент.

Нещата продължили да се влошават, тъй като малко след това собственикът е трябвало да открие Supercharger, за да зареди пикапа. При спирането на зарядната станция от задната част на пикапа започва да изтича охлаждащата течност, което налага търсенето на помощ.


Tesla Cybertruck


Шофьорът звъни на Tesla, откъдето първоначално му казват, че течовете на охлаждаща течност не се покриват от гаранцията. След продължил няколко минути спор от сервиза се съгласяват да изпратят камион с платформа, на който електрическият пикап е натоварен.

Цялата история е описана във един от форумите на собственици на електромобили на Tesla - CybertruckOwnersClub. Сега се очаква продължение на случая.

0 от 500
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Тислътъ ( преди 1 седмица )
    На тоя чукан по какво се познава кое му е задната част
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Gogo ( преди 1 седмица )
    Даже много е изкарал
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Обсъждаме фирмата Тесла, бе СОП-аджио, а не Мъск. Нали не беше редно да приравняваме едното с другото?
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    До 5 ( преди 1 седмица )
    Утре вероятно Илон Мъск ще произвежда ракети, а вдругиден ще има бизнес с социална мрежа. По вдругиден може да се окаже че произвежда роботи, а на следващия че копае тунели. Всъщност проблемът не е в Илон Мъск, а в твоя телевизор и мироглед и дихотомично мислене.
  • #4
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    По едно време бяха "енергийна" компания, която има за цел да доминира пазара на батерии и електронергия (особено за автомобили), и колите им бяха само средство за по-бързо постигане на тази енергийна доминация. Ама това беше до преди няколко седмици, когато изволниха хората, дето правят будките за продажба на ток. Този месец явно са компания за ИИ и роботаксита. Другият месец, ще видим какво ще са.
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Не е инсталирал софтуерния ъпдейт и затова
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Ама няма нужда да списвате/"превеждате" цели статии за тия - само публикувате заглавие "Tesla..." и ние нататък си знаем: б0kluk, б0kluk и пак б0kluk. Добре, де, отвреме навреме можете да пишете, че са увеличили пробега на някой модел с 1 км или са намалили цената с 1 долар, та да се кефят Мъск-о-зомбираните, но като цяло няма смисъл да се 'абите - това не са коли и няма да бъдат; вождът си казва, че те са технологична компания (която обаче явно не може да задържи охлаждаща течност в казанче).
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    Гаранция Теслъ.