IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чудо: Новата Dacia Spring е с 5000 лева по-евтина

Изцяло обновеният електромобил вече приема поръчки в България, доставките започват наесен

Обновената Dacia Spring ще се предлага в България на цена, с около 5,000 лева по-ниска от тази на досегашната версия, потвърди официалният вносител "КЕОС България". Въпреки по-атрактивния дизайн и подобренията в интериора, най-достъпният електромобил на нашия пазар е поевтинял и вече започва от 38,990 лева за варианта с 65 конски сили в ниво Expression. В най-високото ниво Extremе моделът струва 40 990 лева - в сравнение с 46,000 лева за аналогично оборудваната предишна версия в началото на годината.
  
  
Dacia Spring 2024
  
   
Dacia показа обновения си електрически модел на автосалона в Женева. Освен нов външен облик, в тон с променения дизайнерски език на компанията, Spring получава и изцяло преработен интериор.

Новият Spring се предлага в шест цвята, включително новите Safari Beige и Brick Red.
  
 
Dacia Spring 2024
  
    
Нивата на оборудване вече са две. В по-ниското, Expression, автомобилът няма екран на мултимедията, а вместо това предлага познатата от Sandero система
Media Control - специална поставка за смартфона ви и приложение, което го превръща в автомобилна мултимедия. Има също два високоговорителя, Bluetooth връзка и USB порт.

В по-горното ниво Extreme вече има 10-инчов централен сензорен екран, с включена навигация и 8 години актуализации. Освен това има безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto, както и два USB-C порта.
  
  
Dacia Spring 2024
  
   
Обновеният Spring получава и нови системи за подпомагане на шофьора: за автоматично аварийно спиране, за разпознаване на пътните знаци с предупреждение за превишаване на скоростта, асистент за паркиране на заден ход, електронна система за динамичен контрол на траекторията.

Новият Spring е и забележимо по-мощен от оригинала, който дебютира през 2021: той разполага с 65 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за под 14 секунди. Въпреки добавките, колата си остава удивително лека - 984 килограма с пълно оборудване. Разходът на енергия е 14.6 кВтч за 100 км. Пробегът с едно зареждане е 225 км по WLTP.
 
   

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 9 rate down comment
    БайХой ( преди 1 седмица )
    И все пак си остава Неудачия! Нов дисплей отново с прецакан тъч панел. Качваш се в нея, още не си махнал найлоните, а тя дрънчи по-зле и от милионник.
  • #18
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 седмица )
    Актуалния модел на Спринг не изкарва и 120 км при минусови температури! Факт. Затова двегодишна кола губи над 50% от стойността си.
  • #17
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    До 9,децата ми си купиха нова Дъстър най-високото ниво и са много доволни,нова и функционална с доста разумен разход на гориво и възможности извън пътя.
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    До 14,при повечето случаи си влачиш задните части из града,където и рено Туизи ша ти върши работа,даже по-добре от тази Дачия,но пък няма да показваш въздуха си под налягане на светофара или на центъра. Хората взеха да се придвижват с тротинетки,колелета и други подобни,които са с доста по-малка мощност. 90% от личните автомобили се ползват предимно в града където мощността е без значение,а се търси компактност и нисък разход или евтина енергия.
  • #15
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    При всеки нов модел на Дачия коментарите са идентични - този марка е под нивото на средния българин, на който баба му е сервирала супа-топчета в сребърни съдове!
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    raiders ( преди 1 седмица )
    Трябва нова платформа, още малко мощност и качество и ще стане Иначе за 60к бих взел Рено Меган с малката батерия или друг подобен електрик.
  • #13
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Пропов ( преди 1 седмица )
    Кола с 60 к.с през 2024 година.... ..... не знам какво по - лошо може да се каже, то няма и нужда.
  • #12
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Ако е в подходящия цвят не изглежда зле, един съсед има и всеки ден житка 50-60 км до работа и обратно.
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Като гледам как трупат коли китайците по европейските пристанища, цените ще паднат още.
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Някой си ( преди 1 седмица )
    Сега ако някой е купил предния модел и не му хареса и иска да го продаде ще има още по голяма загуба на стойност...