IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой продаде най-много коли в Европа през март

Забавянето на електромобилите доведе до общ спад на пазара

През март 2024 г. в Европа са регистрирани 1 377 541 нови автомобила, сочат данните JATO Dynamics за 28 държави, което е спад от 2,7% в сравнение със същия месец на 2023 г.


продажби


Според експерти от индустрия забавянето се дължи на високите цени на електрическите автомобили, които блокират прехода от бензинови и дизелови автомобили към EV, както и поради несигурността относно правителствените стимули в много европейски страни и страховете за живот на батерията.

Спадът в продажбите на електрически автомобили се компенсира през първите три месеца на 2024 г. от възхода на хибридните автомобили, които с +382 700 единици от януари до март отбелязват увеличение от 18%.


Tesla Model Y

Tesla Model Y

През март Tesla Model Y отново е най-продаваният автомобил в Европа с 26 847 бройки, но електромобилът записва сериозен спад спрямо същия месец на 2023 г. (-42%). Второто и третото място заемат Volkswagen Golf - 25 779 (+43%) Dacia Sandero - 25 660 (+23%).

Притесненията относно навлизането на китайски автомобили на европейските пазари засега не се оправдават, като през март те записват пазарен дял от само 0,7%. При електромобилите нещата са по-различни, там китайските коли имат 36% от общия пазарен дял от 6,1% на ЕV моделите на на континенталния пазар.


MG 3

MG ZS

Марката MG, девета въпреки месечния спад от 38%, все още представлява 61% от регистрациите на китайски автомобили в Европа, следвана от BYD, която има 24% от пазара и има силен растеж (+577%), и Great Wall , което представлява 5% от пазара.


Най-продаваните автомобили в Европа през март (ГАЛЕРИЯ)


0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Дай боже още 100 години след всички сривове и спадове да е най-продаваният модел в света. Амин.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Дай Боже и Европа да постигне скоро нашия ръст в продажбата на нови автомобили.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    МитЕ, проценти ли са важни или бройките?46288 бройки за март 2023 минус 42% са точно 26847 бройки за март 2024.Кое число е по голямо математичко 46288(2023 г.) или 26847(2024 г.) Въпросът е риторичен.
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 5 ( преди 3 седмици )
    Ако се хвалиш, че си пълен психопат чиято цел да пише тук е да упражнява психически тормоз върху останалите, защото това ти е забавно и ти причинява удоволствие. Ако действията са ти на психопат, щом изглеждаш като психопат, държиш се като психопат и имаш самооценката си като психопат вероятно си психопат. Факт. Напълно различно от клеветите, които разпространяваш за останалите, като в първо мнение от името на Грета, което няма никаква вероятност да е факт. Просто те хваля че си много добър псих
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Съвсем нормално е да има спад на електромобилите в първите месеци след отпадането на субсидиите в Германия
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Гостенино ( преди 3 седмици )
    Гостенино, колко по-долу още можеш да паднеш? Шизофренията ти и Грета тунберг ли включва, освен останалите самоличности и никове? То, ако не е графомания и логорея, обикновено е психопатия и шизофрения, които доказваш ежедневно. Разбрахме вече, спри да се хвалиш с тях! Отлично се справяш с всичките дисциплини и няма нужда да се доказваш чак пък толкова!
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Антиматематико ( преди 3 седмици )
    Процентите ли са важни или бройките? Мегаватите или процентите? Най-лесно е да ви манипулират с проценти.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    МитичкЕ,Тесла моделY с 42% спад?