IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: SUV и EV убиха още един популярен модел

Subaru спира производството на Legacy след 2025 година

Японският производител Subaru ще спре да се произвежда Legacy в края на моделната 2025 година. Японската компания обяви, че се отказа от седана, за да се фокусира върху електрификация на гамата си.


Subaru Legacy


Последното, седмо поколение на Legacy излезе през 2020 г., като продажбите на седана се движеха около 25 000-30 000 бройки годишно. Постепенно те започнаха да падат и седанът напусна два от основните си пазари - в Япония и Австралия.

В Щатите моделът поддържаше пазарен дял от 12,9% до миналата година, но през първите 3 месеца на този година продажбите му спаднаха осезаемо. И той постепенно беше изместен от SUV-автомобилите на японската марка, които заедно с EV моделите го изхвърлят от пазара.

Subaru представи Legacy през 1989 г., превръщайки го в първия модел, произведен в САЩ. За 35 години от модела само в Щатите са продадени близо 1,5 млн бройки, като най-високият резултат беше постигнат през 2016 г. - 65 306 единици.

По-рано от Subaru по-рано обяви, че ще до 2028 г. ще разполага с 8 електромобила в гамата си, така че е напълно възможно празнината, оставена от Legacy в гамата на марката, да бъде запълнена от нов електрически модел.


0 от 500