IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru патентова абсурдни имена за бъдещи модели

Бихте ли си купили кола, която има „Аутсайдер" в названието си?

Защо бихте кръстили собствения си SUV „Outsider“, освен ако не го смятате за аутсайдер още преди да го пуснете на пазара? Subaru патентова няколко нови търговски марки и имена, като според съобщенията смята да ги използва за бъдещи SUV модели.


Subaru


Японската марка е подала патент в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) за няколко имена с обозначения, които загатват за модели или технологии, предназначени за изживяване извън пътя. Някои от тях обаче звучат странно.

В заявката си за патент Subaru обяснява, че имената се отнасят за „автомобили и структурни части и принадлежности за тях“, а списъкът включва: Viewfinder (Визьор), Uncharted (Неиследван), Trailseeker (Търсач на следи), Trailhead (Начало на пътеката), Tailwind (Попътен вятър), Outsider (Аутсайдер), Hightail (Висока опашка), Highroad (Висок път), Getway (Изчезни), Everpass (Мост над пътя), Everguide (?), Accomplice (Съучастник).

Все още не е сигурно дали японският производител наистина планира да използва всички тези названия или просто ги е запазил, за да не може друг да ги използва. В историята са известни редица случаи, когато автомобилни компании просто маркират имена, за които нямат реални планове.

Subaru вече има търговска марка „Wilderness", която се отнася за модели, специално проектира за офроуд. Тези модели получават допълнителен клирънс, но също така и подобрения на задвижването и окачването. Не е изключено имената да бъдат използвани за нива на оборудване или допълнителни пакети, от които клиентите да избират. Кой обаче би избрал „Аутсайдер?"


0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 14 ( преди 1 месец )
    Зависи за кой модел става въпрос. Ако сравняваш Outback със RAV4 или нещо подобно от същия клас да. Но ако сравняваш със Land Cruiser или 4Runner е просто абсурд Subaru да мине там където ще минат те.
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 1 месец )
    И мога да ти гарантирам, че последните Форестър и Аутбек, стокови, не отстъпват по проходимост от всеки нов джип на Тойота, Ленд Роувър, БМВ, Форд и прочие ако не са доработени! За така наречените SUV на други марки дето закъсват и по тротоарите, да не говорим
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 1 месец )
    Пак питам - дай марка която масово произвежда модел който си описал! Щото описваш доработки! Субару са леки, с нисък център на тежеста, с постоянно 4x4, с достатъчно просвет и добър.Доработени стават с нужния просвет и ъгъл на атака и пак запазват нисък център на тежестта заради боксеровия двигател. Не случайно се купуват от хора които често правят излети извън асфалта или живеят в на места с обилни снеговалежи.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Субару е най-американската от всички японски марки, в смисъл, че в американския пазар има най-голям дял в продажбите й!
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Моделите на Subaru на практика са кросоувъри а не SUV. Outback и Forester ги рекламират като SUV но те реално са в класа на Honda CRV и RAV4.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 6 ( преди 1 месец )
    Правилното техническо наименование е "автомобил с повишена проходимост" както и навсякъде го пишат в документите. Основните определящи параметри са здравина на конструкцията и геометрия на шасито и окачването, просвет и ъгли на атака, допустим размер на гумите, задвижваща система 4х4 и раздатка с понижаващи предавки. Субарото е компромис. Да, по проходимо е от другите комбита, но е много далече от истинските джипове. Основен минус е лошата му геометрия и малките ъгли на атака.
  • #9
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Колко зле трябва да си, за да превеждаш имвна. Не, не ви се получи, има разминавания, даже едното сте го пропуснали.
  • #8
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Да го кръстят на автора на статията, в автомобилните среди е синоним на ударил дъното
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 1 месец )
    Субару карат милиони хора по света, да обобщаваш милиони, е показател за изключително ограничен мозък. Да наричаш някой който WRX или BRZ загубеняк, е потвърждение на заключението за ограничения ти мозък. Сигурен съм, че без да се замисляш, би дал някое негро да те напори изодзад, ако ти предложат подарък кой и да е от последните модели на Субару. Но иначе си много силен в анонимни коментари!
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Хайде да обясниш какво разбираш по "офроуд автомобил", после да посочиш кой производител има в гамата си точно такъв?