IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо собствениците на коли от някои марки не подават мигач

Психолози смятат, че това е защитен механизъм от страна на агресивните шофьори

Едно от разпространените схващания сред хората е, че шофьорите на автомобили от някои определени марки, по правило не спазват правилника на движение. А сред често срещаните нарушение е пропускане на подаването на мигач за предстояща маневра на пътя.


шофьор


Според психолози подобно действие може да бъде предприето като агресия от страна на човека зад волана. И тази агресия в случая е защитен механизъм срещу депресия или друго подобно състояние.

„Хората често избират агресията като заместителна реакция, вместо да изпадат в депресивно състояние. По този начин те обявяват на другите, че не им пука за тяхното мнение, като това обикновено е поведение на хора с ниско самочувствие. За тях отричането на правилата е нещо често срещано", категорични са психолози, цитирани от интернет-изданието Quto.

Според тях, марката на автомобила в случая не е много показателна. По-важното е нивото на зрялост на собственика. Предизвикателствата към обществото са присъщи на тинейджърската психика. Но много често хора, които са на зряла възраст, но физиологично са заседнали в юношеството, запазват това чувство за предизвикване на външния свят.

„Чрез подобна конфронтация те придобиват „самоличност“. Спортните и ярки автомобили са инструмент за самоопределяне като човек, който не се вписва в общата рамка. На тези хора им харесва да се мислят за нестандартни и вярват, че за тях правилата и изискванията просто не важат", коментират психолози.


0 от 500
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 4 дни )
    Аз пък мисля, че статията описва добре ситуацията с вечните тинейджъри зад волана. На много хора тук им пречат селяците с каруците, а те самите не са наясно, колко неандерталски се изказват. Граждани от пещерата.
  • #34
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Как може да пишете глупости,*** .Нови правила ли измисляте.***
  • #33
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Аз ще карам ли, мигач ли ще давам, то за това половината се влачат, щото мислят мигач ли да пуснат на телефона ли да си гледат и с тия *** ограничения от пред 60 години кога колите са били Лада и Москвич и журналята вземете обърнете малко внимание на неподдържаните пътища, всяка шахта е дупка и предпоставка за ПТП, постоянно се заобикалят и се правят маневри, а когато завали малко дъждец всичко е под вода и тия шахти са запушени. Напишете една статия за шахтите!
  • #32
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Man40 ( преди 1 седмица )
    Защото никой не ги глобява!
  • #31
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Vat ( преди 1 седмица )
    Много вярно.Напълни се с полу.диоти,и!биваш комплекси.Каруцари навсякъде по пътищата,които не ги интересува никой друг и всичко да им длъжни.
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До "болна нация ( преди 1 седмица )
    А по колко пари предлагаш да съберем, че да им камери на всеки 10м? :)
  • #29
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 1 седмица )
    Прочетете правилника ,който е написан с кръв.
  • #28
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Прочетете правилника.Написан е с кръв
  • #27
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Гош ( преди 1 седмица )
    Тока е скъп, като даваш мигач колата гори повече пък и тея от село са свикнали на каруцата да не дават мигачи и така си карат и в града.
  • #26
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Largo ( преди 1 седмица )
    Забелязал съм , че тия с мерцедес *** и баварец комплексарец са най големите нарушители и редовно им правя мръсно по ламарините защото са толкова нагли и нахални,че даже ме е гнус да ги гледам,но както го е изпял Руши Видинлиев , всичко се връща