IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски електромобил измина 1070 км с нов тип батерии

Резултатът на Nio ET7 беше постигнат в реални условия

Китайската компания Nio обяви резултатите от три отделни теста, проведени тази седмица с най-новата версия на модела ET7. Изпитанията са забележителни, не само защото EV успя да измине 1070 км с едно зареждане, но и заради новите полутвърдотелни батерии, които бяха използвани.


Nio ET7


Автомобилният производител обяви, че една негова кола, пътуваща от Шанхай до Ксиамен, е изминала 1046 км, преди батерията да изчерпи. Друг автомобил е изминал 1062 км от Пекин до Хефей, а третият е преодолял 1070 км между градовете Кунминг и Жандзян.

При най-дългото пътуване ET7 е превозвал около 200 кг товара, изкачил се е на 1875 метра надморска височина и е развил максимална скорост от 118 км/ч, а средната скорост е била 83,7 км/ч. Пътуването на електромобила е отнело малко под 13 часа.


Nio ET7


Основна роля за постижението на електрическия седан е изиграла полутвърдата батерия, с която е оборудван. Тя е способна да съхранява 150 kWh енергия, като на размери е същата като литиево-йонната батерия на Nio с капацитет 100 kWh и тежи само с 20 кг повече, въпреки че разполага с 50% повече ток.

Полутвърдите батерии са еволюция на литиево-йонната технология, като при тях изцяло течния електролит е заменен с твърд проводящ материал, който е суспендиран в течен електролит. Технологията обещава не само по-голям пробег на превозните средства, но и в намаляване на физическия размер на батериите във всички електромобили, за да ги направи по-леки и по-ефективни.


Nio ET7


Обявяването на тези впечатляващи тестове на гамата съвпада с началото на предварителните поръчки за ET7, които стартираха на 16 април. На 25 април Nio официално ще обяви всички спецификации за автомобила, а доставките ще започнат на 30 април.


0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    q ( преди 3 седмици )
    Оше една опорка на Го-шетата специалисти гостуващи по форумите отива на кино. А света се развива, някъде по-бързо, някъде по-бавно. Азък за хубавите ДВГ-та, така сладко пушеха и миришеха. И бяха евтини, много евтини - особенно тия от моргите в нормалния свят.
  • #1
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    83 км/ч средна скорост,която на практика ще се окаже 40 км/ч.