IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Митичният автобус на Пол Макартни се продава

Той е само един от трите изрисувани автомобила, свързани с легендите The Beatles

Прочутият психеделичен туристически автобус „Wings“, в който са пътували рок легендата Пол Маккартни, Линда Маккартни, семейството му и групата, отива на търг следващата седмица. Наистина, рядка възможност да вземете „капсула на времето“ от историята на рокендрола. 

 
автобус, макартни


Този двуетажен автобус вози „Wings“ на европейско турне през лятото на 1972 г. Продава се с Car & Classics, като предварителните оферти вече са отворени. Търгът се провежда от 22 до 29 април, очаква се офертите да достигнат между £150 000 и £200 000.

Феновете на легендарния член на „The Beatles” могат да се сдобият с рокендрол реликва в идеално състояние. Автобусът е щателно реставриран и стилизиран, за да напомня обложката на албума „Yellow Submarine“.


Макартни, автобус


Возилото с отворен покрив от 1953 г. изминава 7500 мили през девет държави и 25 града за тура на „Wings“. Той бързо печели световна слава.Преди сър Пол Маккартни да го избере за турнето -  е използван за първи път в началото на 50-те години за маршрути в Челмсфорд, но затворен. Покривът е отворен през 1966 година, за да отвежда почиващите до и от курорта Бътлинс.
 
 

автобус, Макартни


В пълна експлоатация и изправност - регистриран на пътя в Обединеното кралство и освободен от тестове за технически преглед и пътен данък - задвижваният от Bristol Gardner 5LW 7-литров, дизелов автобус е готов отново да понесе рок по пътищата отново.Освен перфектно пресъздадените екстериорни произведения на Джефри Клегхорн, интериорът е възстановен в атмосферата на епохата от Дейвид Хоаре от Chepstow Classic Buses и Брадли Ърл от Simon Morris Thorpe Ltd в Есекс.
 
 

Макартни, автобус


Обновеният интериор предлага дървени двуетажни легла (отразяващи оригиналното място за спане за децата на членовете на групата), ярко жълти завеси, а горната палуба има покривало по поръчка с надпис „1972 Wings Tour Bus“ на покрива. Барабанистът на „Wings“ – Дeни Сейуел, дори е дарил багажника си. 

 
Макартни, автобус


В допълнителни щрихи от рок епохата - реставрацията на горната палуба черпи вдъхновение от легендарния концерт на покрива, направен от  „The Beatles“ през 1969 г. Включва ново въображаемо и проектирано пространство за изпълнение, сега подходящо наречено „Сцената на Маккартни“. 

Автобусът не е просто удобен начин за пътуване в Европа, той се превръща в символ на турнето, което отбеляза възхода на „Wings“ след славните дни на „The Beatles“. Може да се предположи, че много хитови песни потенциално са написани в него, включително емблематичната„Live and Let Die“, записана по-късно през същата година (1972). И успешно направена на кавър години по-късно от “Guns and roses”.
 
 

Макартни, автобус


Макартни казва в интервю: „Знаехме, че ще ходим на турне в Европа и че времето ще е хубаво, и идеята да стоим в автобус през цялото време, пътувайки от град на град, хотел на хотел, не беше твърде привлекателна. Така решихме да пътуваме наоколо с открит автобус и да се греем малко, докато отиваме от едно място на друго“.
 
 

Макартни, автобус


След обиколката автобусът се връща в обществения транспорт преди да бъде закупен през 2019 г. и възстановен през 2022 г. Сега тази част от автомобилната история предлага поглед към „люлеещите се 60“, улица „Карнаби“ и универсалното послание за мир и любов.

Невероятно, идва с лиценз от компанията MPL на сър Пол Маккартни за показване на произведения на изкуството, лога, имена на членове на групата и лични снимки, направени по време на турнето. Ще се продава с артефакти и сувенири. 
 
 
автобус, макартни


Готово за следващия мечтател, това превозно средство вероятно ще достигне до £200 000 на онлайн търга. То е само едно от трите  боядисани, свързани с легендарната банда от Ливърпул. Компанията допълват психеделичният Rolls-Royce на Джон Ленън и подобно украсеното Mini на Джордж Харисън. Включен е в множество интервюта и снимки с Маккартни, “Wings“ и дори с принцеса Ан, както и статии, публикувани по целия свят.
 
 

0 от 500