IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това M3 GTR e BMW-то с най-добрия звук на планетата

Спортната кола използва състезателна версия на V8 мотора от Е39 M5 (ВИДЕО)

Германският производител BMW е създал редица автомобили с феноменално звучене. Състезателното M3 GTR от средата на 2000-те години обаче се отличава от тях и спокойно може да вземе наградата за BMW-то с най-добрия звук на планетата.


BMW M3 GTR


За разлика от M3 (E46), което използва редови шестцилиндров двигател, GTR е оборудвано със състезателна версия на атмосферния 4,9-литров V8 от BMW M5 (È39). Колата не само е получила повече мощност, но и е получила по-впечатляващ звук (като имате предвид, че и оригиналният редови шестцилиндров двигател звучи много добре).

Освен че беше много шумно, M3 GTR беше и много успешен. С него BMW спечели своя клас през 2001 г. в американския шампионат на сериите „Льо Ман“, преди марката да бъде принудена да изтегли V8 мотора поради причини, свързани с хомологацията.



Това BMW M3 GTR беше заснето от екип на YouTube-канала NM2255 на историческо събитие на пистата „Мугело“ в Италия. То първоначално е участва в серията за прототипи Rolex Sports Car Series, като печели 10 от 12-те старта. А под капака му се намира оригиналният V8 двигател, съчетан с 6 H-скоростна кутия Hewland.

Изображенията на борда дават добра представа колко шум трябва да вдига това M3 по време на състезанията преди две десетилетия. Тази скоростна кутия Hewland изисква скорост и прецизност, за да се използва правилно. И ако шофьорът е твърден бавен и внимателен, има сериозен риск нещата да се объркат.



 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 5 дни )
    Най-добрия звук на планетата........ дрън-дрън.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 седмици )
    Беше то каквото беше. Сега тия мотори с 1 че и с 2 охлюва - шестаците ***, осмаците боботят и всичко е приглушено и доста изкуствено. Сега дори един стар Golf GTI звучи по вълнуващо от тия новите. Новите 4 цил. Поршета дрънчат като тенджери. А "Астматиците", особено на БМВ, като почнат от меко боботене в ниските, дрезгав вой през средните и най горе истерично кресчендо.. плаче, плаче за още обороти. Под десния крак имаш оркестър. То само да го слушаш адреналина ти блика през ушите.
  • #2
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Реалния ( преди 2 седмици )
    Жалка имитация на SLR от 1956 г
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Сигурне съм, че носталгията по Most Wanted няма нииииииищо общо с това!