IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това M240i е най-бързото BMW на планетата

Купето, задвижвано от двигател с 1500 к.с., изминава 1/4-миля за 7,9 секунди (ВИДЕО)

Редовият шестак B58 на BMW се е доказал като като много здрав двигател, способен да се справи с голямо усилване, което улеснява собствениците на автомобили с него да извличат голяма мощност и скорост на пистата.


BMW M240i xDrive


Затова и не е изненада, че 3,0-литровият мотор се появява под капата на машини, участващи в драг-състезания. Една от тях е това BMW 2-Series Coupe, при което B58 е напомпан до цели 1500 к.с. А това го превръща в наследник на легендарния Toyota 2JZ.

Отвън това купе M240i xDrive изглежда почти като стандартния модел и едва ли някой може да предположи, че то крие силно модифицирана версия на своя оригинален шестцилиндров B58, оборудван с нови разпределителни валове, глави, горивна система и 74-милиметров прецизен турбокомпресор.

Системата за задвижване на четирите колела е запазена, като тя е свързана с подобрена версия на фабричната осемстепенна автоматична скоростна кутия на автомобила, създадена от Pure Drivetrain Solutions. Има подсилени оси и карбонов задвижващ вал, за да се справи с допълнителното усукване, но удивителното е, че задният диференциал не е модифициран.



Най-хубавото е, че стандартното ECU също запазено и модифицирано, за да приеме всички промени в задвижването. Това означава, че тази 2-Series все още има повечето от оригиналните си характеристики, включително климатроник, система за информация и развлечения, круиз-контрол и др. По-голямата част от интериора също все още е там.

Според собственика колата тежи около 1600 килограма с него на шофьорското място. Това е една от причините, поради които купето успява да постигне време от 7,9 секунди на 1/4-миля при развиване на скорост 281 км/ч. Това го прави най-бързото BMW на планетата на тази дистанция. А с още няколко модификации то може да бъде и още по-бързо.

0 от 500