IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от M4 и 4-Series с ДВГ

Следващото поколение на модела ще бъде само електрическо

Само преди месец стана ясно, че BMW най-вероятно планира да се откаже от Z4, както и от 8-Series във версиите купе и кабриолет. Засега баварците не са коментирали новината, но тя звучи напълно логично на фона на ограничените продажби на трите модела.


BMW 4-Series


Те обаче няма да бъдат единствените, които отпадат от гамата на марката. Изданието BMW Blog съобщава, че „семейството4-Series няма да да получи ново поколение“, като се позовава на източници от компанията. Според информацията, германският производител няма планове за разработката на 4-Series, базирано на архитектурата CLAR.

В същото време обаче се очаква появата на i4 Coupe и Convertible, базирани на новата архитектура Neue Klasse. Това означава, че 4-Series все пак ще продължи да съществува, макар и само в електрически вариант.


BMW M4


Засега от баварския концерн не са коментирали официално информацията, в която обаче се посочва още, че спортното подразделение BMW M работи по няколко нови модела. Сред тях не е бензиново M4, което също е доказателство, че бъдещето на купето вече е решено.

Що се касае до сегашните M4 и 4-Series, те няма да изчезнат скоро от пазара. По информация на Bimmerpost двата модела ще останат в производство до юни 2028 г. След това - през юли, на конвейера ще бъде качено следващото поколение на i4.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    3-ти, това с дохода си играха в Швейцария. Потръси из нета да прочетеш резулатите.
  • #3
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да спират да произвеждат изобщо, ако ме питате мене. Да идват тука китайците пък в ЕС да минаваме на безусловен базов доход.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Днес пак сте разсипали явно боба на пода и сте се впуснали в разсъждения и догадки. Ел М4 се очаква да, това е единственото сигурно.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Те така или иначе не могат да завиват, така че теглото не им пречи. Електрическите са по-бързи на правата, следователно от модел с ДВГ няма нужда. Така или иначе буквичката М не се купува да се състезаваш, а за да си модерен. Електромобил се купува за да си модерен. Значи с електрическо М ще си два пъти по-модерен.