IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla спира доставките на Cybertruck и уволнява 14 000 служители

Причината - ниски продажби заради глобален спад на световния пазар на електромобили

Американския производител на електромобили Tesla спира доставките на пикапи Cybertruck за няколко седмици. Освен това компанията обяви 10-процентно съкращаване на персонала. На първо място ще бъдат уволнени тези, чиито длъжности и функционални отговорности се дублират. Причината за мерките са слабите резултати през първото тримесечие и общият и спад в продажбите на електрически превозни средства на световния пазар, съобщава CarBuzz.


Tesla Cybertruck


Според информациите част от клиентите, които очакват доставките на закупен от тях Cybertruck, вече са уведомени за забавянето, но причини за него не са били обявени. Източник на изданието, работещ за Tesla, твърди, че проблемът е в педала на газта или по-скоро в неговото приплъзване. Доставките ще бъдат възобновени веднага след отстраняване на проблема, но все още няма конкретни срокове.

В същото време Tesla намалява производствените смени в своята гигафабрика в Тексас, като това става въпреки многото поръчки. Освен това се очаква съкращаване глобалния персонал на компанията с „повече от 10 процента“. Според изданието Electrek става дума за поне 14 000 служители. Във вътрешните комуникации ръководството е заявило, че иска да елиминира дублирането на роли и работни функции, възникнало заради бързия растеж през последните години.

Неофициално тези стъпки се свързват с лош тримесечен отчет и спад в продажбите. През януари-март тази година Tesla е доставила на клиенти 386 810 автомобила, което е не само по-ниско от прогнозите на анализаторите (450 000 единици), но и със 100 000 по-малко, отколкото през първото тримесечие на 2023 г. Основният спад изглежда е настъпил в Китай.


0 от 500
  • #90
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Позна ли ги? Кои са тези които усилено и безплодно пишат ли пишат без да казват нищо, дори когато ги попиташ и пишат псевдонаучни (да прочетят значението и на тази дума) трактати на тема перпето мобиле, средно аритметично на процент за да не смятат мегавати и бройки, както и редовни лъжи и манипулации, за да им обърнат внимание и да тормозят психически останалите. За шизофренията с писане от много никове включително Грета тунберг вероятно няма нужда да споменавам. Ето че са доказани!
  • #89
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 седмици )
    Леле, тук станало лудница. Ако съм на мястото на поддържащите сайта, всеки ден ще пиша за Тесла и ще трупам кликания. Доживях да срещна и думи като логорея и графомания, които не знам до колко читателите знаят. Да включа едно коментарче, че да стигнем заветното 100 коментара... :) Само да напиша, че който уволнява така, после трудно си намира работници, или ако намира, те са такива дето знаят че са за малко и не си дават зор.
  • #88
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 4 седмици )
    Идва новият електрически Рам който ще ви покаже как се правят нещата
  • #87
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Прочети си коментарите там и кажи дали държиш на тях? Кой е бил по-близо до истината и кой в момента повтаря моите думи като свои? Сега доколкото те познавам Ще кажеш че този г сега доколкото те познавам Ще кажеш че този гост не си Гост не си ти, А ти оригиналната Грета тунберг.
  • #86
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Продължение ( преди 4 седмици )
    ПРОБЛЕМА НЕ Е ДА ГИ ПРОИЗВЕДАТ, а да ги ПРОДАДАТ. Още догодина ще са завършили двата започнати завода с теоретичен капацитет над 2 милиона - точно колкото годишните продажби на Mercedes или BMW. СМЯТАШ ЛИ ЧЕ КАТО ИМАТ ЗАВОДИТЕ, ЩЕ МОГАТ ДА ПРОДАВАТ ПО ТОЛКОВА АВТМОБИЛИ ГОДИШНО? Догодина като започнат следващите два, които ще завършат през 2022 година, смяташ ли че ще могат да продават по три милиона годишно тогава? Виждаш ли в колко огромна грешка си?.
  • #85
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Пак оттам ( преди 4 седмици )
    Мой коментар 84 виж таблицата 2024 -1 922 168, 2025 - 2 883 252. Коментар 86 "Ако си спомняш, спора тръгна от това, дали Тесла може да поддържа 50% ръст на продажбите. Ти твърдеше че не може да строи заводи толкова бързо, че да поддържа 50% ръст годишно. Ако всяка година започват да строят по два завода, няма абсолютно никакво значение кога ще ги завършат. Три-четири месеца по-рано или по-късно. Два завода на пълен капацитет са милион автомобила годишно. Следователно ПРОБЛЕМА НЕ Е ДА ГИ ПРОИЗВЕ
  • #84
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 4 седмици )
    Аз не съм психопат като тебе за да си измислям. Нито съм психопат като тебе за да се отмятам от думите си. Сега ще докажеш И двете тези обзалагам се :71 Гост50ОТГОВОРДо коментар #68 от "Tesla строи много бавно":те тесла строят хахахаха ама са продали само 330 хил. бройки за 2020г. няма 50% ръст те бройките за миналата година не могат да достигнат хахахахахахаха че и още два завода строят хахахахаКоментиран от #7218:30 14.12.2020 от Змии спряха строежа на берлинската фабрика на ...
  • #83
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ти ри ри рам ( преди 4 седмици )
    Електрическата латерна в защита на Тесла.Как,не сте разбрали,Тесла имат ръст в продажбите.
  • #82
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Тесла ( преди 4 седмици )
    Китай влиза в рецесия, всички брандове отчитат спад там
  • #81
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Къпан пор ( преди 4 седмици )
    Верно ли митичното се бил оженил?Че коя ще го вземе този ръб,той виси цял ден по форумите.