IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati Grecale Folgore стъпи на българския пазар

Електрическият SUV ще се опита да пробие в един от най-оспорваните сегменти

Преди година Maserati представи електрическата версия на кросоувъра си Grecale, която получи името Folgore. Тя беше обявена за конкурент на Tesla Model Y и Mercedes-Benz EQE SUV, като получи два електромотора със съвкупна мощност 557 к.с и 820 Нм, което я прави и най-мощната в гамата на модела.


Maserati Grecale Folgore


Сега Folgore вече е на българския пазар, като Automedia.bg имаше възможност да се запознае отблизо с електромобила, на който италианците възлагат огромни надежди. Причината е, че на стандартното Grecale вече се падат повече от 2/3 от световните продажби на Maserati, а с оглед на електрификацията би трябвало и интересът към електрическата версия да се увеличи.

Всъщност Folgore до голяма степен повтаря варианта с ДВГ, като разликите в екстериора и интериора са минимални. Електрическият вариант е изграден на платформата Giorgio, която е в основата на останалата част от гамата Grecale, но в случая под пода е поставена батерия с капацитет 105 кВт/ч, която осезаемо повишава теглото на автомобила.


Maserati Grecale Folgore


Типично за моделите на италианската марка, интериорът е от високо качество, като е обърнато специално внимание на всеки един детайл. Самият салон е достатъчно просторен, а багажникът предлага обем от 535 литра.

Задвижването става със синхронни електромотори - по едни на всяка ос, като това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, а максималната скорост е 220 км/ч. Обявеният от Maserati пробег е 550 км по цикъла на WLTP, като батерията може да приеме зареждане от 150 кВт, а зареждането от 20 до 80% става за 30 минути.


Maserati Grecale Folgore


0 от 500