IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati ще инжектира с електричество Quattroporte и Levante

Търговският директор на марката разкри плановете за пълна електрификация

Стремежът на Maserati към пълна електрификация ще се реализира през 2025 г. с пускането на изцяло нова интерпретация на легендарния седан Quattroporte, който ще бъде първият изцяло електрически модел на марката.


Maserati Quattroporte


Главният търговски директор на компанията Бернар Лоар споделя, че първият електрически модел на Maserati ще се появи през 2025 г. и ще бъде именно нов Quattroporte. „Ще видите, че това е истинско Maserati и истинско Quattroporte”, изтъква той.

Maserati се стреми да бъде главната луксозната марка на компанията майка Stellantis. Както обяснява Лоар: „Maserati не иска да бъде марка за големи количества. Тя цели да осигури изключителни автомобили с много високо ниво на качество и също така да носи печалба за компанията, което не винаги е било така“.

„За да направите това, не е нужно да говорите с всички, но трябва да сте малко по-различни. И ще видите Quattroporte, който ще бъде изцяло електрически автомобил, той изобщо няма да изглежда като електрически автомобил – това е маршрутът, който избираме“, подчертава Лоар.

Той потвърди, че останалата част от гамата на компанията ще последва Quattroporte в прехода ѝ към по-висок клас коли.

Ще има движение нагоре“, изтъква Лоар.

Той подчерта, че Stellantis предлага възможност за получаване на достъп до технологии, като това е изключително важно, като се има предвид мащаба на инвестициите, които трябва да се направят в задвижванията, батериите и софтуера.

„Начинът на управление на платформи е по-гъвкав, отколкото беше преди, така че можем да използваме различни автомобили на една и съща платформа. Разбира се, Maserati винаги трябва да бъде Maserati, така че фокусирано върху производителността, удоволствието от шофирането и дизайна – няма да има компромис с това“, изтъква Лоар.

Ново електрическо Maserati Levante

След Quattroporte ще се появи и нов, изцяло електрически Levante, който вероятно ще бъде базиран на платформата STLA Large. Въпреки това, Maserati избягва изкушението да направи по-голям Levante.

„Няма да правим компромис с дизайна. И аз имам един въпрос, например, ще имаме ли Maserati с три реда (седалки)? Отговорът е не“, изтъква Лоар.

По думите му бъдещите модели на марката ще разполагат с много технологии, но по сдържан начин, без да се прибягва до множество екрани.

Лоар подчертава, че Maserati не би заложила на нещо, което не е Maserati. „Ние сме италиански лукс, единственото представителство на италианския лукс в индустрията“, категоричен е той.


0 от 500