IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испанци борят дупки на пътя с неприлични рисунки

На местните жители им писнало от лошата настилка, дори линейките отказвали посещение

Испанци показаха светлината пред всеки българин, който се е уморил от дупките по пътищата. Решението е допълнено от традиционното за мнозина нашенци любимо занимание - рисуване на мъжки полови органи на най-различни места.

 
Испания, дупки


Пътят до селцето Перлин в близост до испанския град Овиедо осъмна в интересни графити. Рисунките във формата на пениси обозначаваха 30 от безбройните дупки, с които е осеяно трасето. От години местните жители протестират срещу траповете, но напразно. И явно някои от тях решиха да вземат нещата в свои …ръце. Успешно привличайки националното внимание.

Асоциацията на Перлин се разграничи от този акт. Оттам подкрепиха протестите по принцип, но увериха, че от Овиедо са обещали да започнат моментален ремонт на всички лоши пътища в района. Работата трябва да започне до месец и старейшините бяха категорични, че сега не е моментът да се води война, особено с неприлични рисунки.

 
Испания, дупки


Те обаче ще изчакат обещаните дейности да бъдат изпълнени. „Ако това, което направят, е да замажат дупките, ние ще сме първите на протеста“, казват от асоциацията и настояват да се направи цялостно асфалтиране на около километър и половина от пътя. Освен това те искат ремонт на една от улиците в селото, която стига до три къщи, защото на практика е непроходима. „Онзи ден дойде линейка и казаха, че няма да се върне никога“, оплакаха се местните.

Около 15 жители обитават непрекъснато в Перлин. Към тях трябва да добавим хора от Овиедо, които пътуват всеки ден.  През лятото населението се увеличава многократно, тъй като е пълно с виладжии или просто туристи. Продават се къщи, но мнозина се отказват от сделка в последния момент точно заради пътя. За капак не навсякъде има мобилно покритие. Което за романтиците би било плюс.

Асоциацията на махалата се надява, че градският съвет на Овиедо ще изпълни обещанието си да поправи пътя своевременно, защото лошото време и липсата на поддръжка го карат „да се влошава всеки ден“. Те обаче настояват местните да се разграничат от акта на графитите, който определят като "детски". Ние пък го намираме за забавен. И ефективен. Нали?
 

0 от 500